تاسیس انبارهای بورس کالا در بلژیک و هلند

تاسیس انبارهای بورس کالا در بلژیک و هلند
بورس کالای ایران با هدف گسترش فعالیتهای بین المللی خود انبارهایی را در شهرهای آنتورپ بلژیک و روتردام هلند در نظر گرفته‌ است.

به گزارش شانا،مدیرعامل بورس کالای ایران در مورد برنامه های این بورس برای بازاریابی بین المللی محصولات پتروشیمی در دوران پساتحریم، گفت: باتوجه به فرصتی که در بازارهای هدف صادراتی پس از لغو تحریمها به وجود می آید، قصد داریم سیستمی مانند گواهی سپرده کالایی را در تالار صادراتی بورس کالا ایجاد کنیم که در این مسیر انبارهایی را در شهرهای آنتورپ بلژیک و روتردام هلند در نظر گرفته‌ایم.

براساس اعلام  روابط عمومی بورس کالای ایران، حامد سلطانی نژاد با بیان این که تا پایان مهرماه روند معاملات در تالار صنعتی و معدنی متناسب با رکود در عرصه جهانی کند بوده است، تصریح کرد: در این مدت حجم معاملات این گروه ۱۵ درصد و ارزش معاملات آن نیز ۳۲ درصد کاهش داشته است.

سلطانی نژاد با تاکید بر این که در حوزه پتروشیمی نیز به دلیل رکود و همچنین اتخاذ سیاستهایی برای خروج محصولات پتروشیمی از بازار شفاف بورس کالا شاهد افت ارزش و حجم معاملات بوده‌ایم، افزود: در این گروه نیز شاهد کاهش۲۰ درصدی در حجم معاملات و افت ۲۶ درصدی در ارزش آن بوده‌ایم.

تالار صادراتی و دوران پساتحریم

سلطانی نژاد همچنین درباره روند معاملات تالار صادراتی کیش گفت: در حوزه تالار صادراتی هرچند حجم معاملات ۶ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است اما در ارزش معاملات شاهد افت ۷/۲۷ درصدی بودیم.

مدیرعامل بورس کالا در پاسخ به این پرسش که چه طرحهایی برای گسترش بازار صادراتی بورس کالا دارید، اظهار کرد: در این تالار قصد داریم سیستمی مانند گواهی سپرده کالایی را ایجاد کنیم و در این راستا انبارهایی را در شهرهای آنتورپ بلژیک و روتردام هلند در نظر گرفته‌ایم.

سلطانی نژاد افزود: این اقدام را با توجه به رفع تحریمها و فرصتی که در بازارهای هدف صادراتی ایجاد خواهد شد، پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم بخش بزرگی از بازارشان را به دست آوریم.

او تصریح کرد: قرار است برای عرضه‌کنندگان محصولات پتروشیمی که محصولاتشان را به این انبارها می‌آورند، گواهی سپرده صادرشود و خریداران خارجی می‌توانند این گواهیهای سپرده را که مورد تایید گمرک جمهوری اسلامی است، تهیه کنند.

توسعه بازار مشتقه

سلطانی نژاد با اشاره به برنامه‌های بورس کالا برای توسعه بازار مشتقه بورس کالا گفت: در این بازار، هم ساعت انجام معاملات را افزایش داده‌ایم و هم سقف محدودیتها را کاهش داده‌ایم.

وی افزود: همچنین تعداد سفارشهای قابل ثبت در بازار آتی را که در گذشته ۲۰۰ معامله بود به ۴۰۰ معامله در ثانیه افزایش داده‌ایم که البته این میزان هم قابل افزایش است.

او ادامه داد: در حال حاضر برگزاری آزمونهای مشتریان بورس کالا را که پیشتر در بورس کالا صورت می‌گرفت به کارگزاریها محول کرده‌ایم. به این ترتیب، امور این بخش با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

بورس ارز

 مدیرعامل بورس کالا در ادامه به برنامه راه‌اندازی بورس ارز اشاره و اظهار کرد: بورس ارز با سیستمی که اکنون بازار آتی سکه اداره می‌شود، راه‌اندازی خواهد شد و ما بارها آمادگی خود را برای شروع فعالیت این بورس اعلام کرده‌ایم. در این ارتباط قوانین لازم نیز برای بورس ارز تدوین شده است که در آن حتی به مشخصات قراردادها و اندازه‌های آن پرداخته‌ایم. این قوانین را به سیاستگذاران این حوزه مانند شورای عالی بورس ارائه کرده‌ایم و در مواردی که لازم بوده، رفع ابهام صورت گرفته است.

سلطانی نژاد با اشاره به مزیتهای بورس ارز گفت: امیدواریم بزودی شاهد راه‌اندازی بورس ارز باشیم زیرا در طرح ارائه شده توسط بورس کالا مطالعات زیادی صورت گرفته و به مزیتهای آن اشاره شده است. نخستین مزیت این بورس جلوگیری از نوسانات غیرضروری بازار ارز است و در عین حال طی بررسیهای صورت گرفته هیچ اثر مخربی نیز بر بازار نقدی ارز نخواهد گذاشت.

اهداف آتی بورس کالا

حامد سلطانی نژاد با بیان این که تمرکز ما این است که بورس کالا را به سمت اوراق بهادار کردن ببریم، تاکید کرد: در عین حال که از بازار فیزیکی غافل نیستیم، قصد داریم یک بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا ایجاد کنیم زیرا با بهره‌گیری از این مکانیزم می‌توانیم در حوزه تامین مالی نقش موثرتری داشته باشیم. بازاری که پایه آن بر اوراق بهادار باشد، به اقتصاد واقعی نزدیکتر است و ابزارهای مالی این بازار کالایی از جهت شرعی نیز مورد بررسی قرار گرفته و تایید شده‌اند.

سلطانی نژاد اظهار کرد: در تالار صنعتی و معدنی نیز قصد داریم از تسهیلاتی که در قالب قراردادهای سلف موازی به اوراق بهادار بدل شده‌اند، استفاده کنیم.

او ادامه داد: طرح دیگر ما ایجاد اوراق طلا در بورس کالاست تا به این ترتیب سرمایه‌گذارانی که علاقمند به حضور در این بازار هستند با ایجاد امکاناتی که برای آنها در نظر گرفته‌ایم، بدون هیچگونه هزینه اضافی و ریسکی وارد بازار طلا شوند. درواقع، مکانیزم این بازار نیز مانند گواهی سپرده انبار خواهد بود، با این تفاوت که انبار این کالا، بانکها هستند.

سلطانی نژاد با تاکید بر این که بورس کالا می‌تواند به یک ابزار تامین مالی برای دولت و شرکتهای زیرمجموعه آن بدل شود، تصریح کرد: در این ارتباط اوراق سلف موازی می‌تواند به میزان قابل ملاحظه‌ای توجه سرمایه‌گذاران را جلب کند تا تامین مالی از سوی آنها صورت گیرد.

۱۱ آبان ۱۳۹۴ ۱۰:۴۴
تعداد بازدید : ۵۴۲