تخصیص دو درصد از هزینه های طرح ها به اهداف اجتماعی

تخصیص دو درصد از هزینه های طرح ها به اهداف اجتماعی
وزیر نفت گفت: سال گذشته از دولت ر خواست کردیم تا دو درصد از هزینه های مربوط به اجرای پروژه های صنعت نفت به اهداف اجتماعی اختصاص یابد.

به گزارش نیپنا؛ بیژن نامدار زنگنه صبح امروز (سه شنبه، ٢٨ اردیبهشت ماه) در آیین گشایش همایش«مسئولیت اجتماعی شرکت؛ مسئولیت اجتماعی صنعت نفت» با بیان این که صنعت نفت به مسئولیت اجتماعی خود واقف است اما باید در اجرای این مسئولیت دولت نیز کمک کند، افزود: در سیاستهای اقتصاد مقاومتی که بخشی از آن به صنعت نفت مربوط می شود، به رویکرد عدالت بنیانی توجه شده که این مسئله همان مقوله CSR است.
زنگنه به افزایش اختصاص درآمدهای نفت به عمران مناطق نفتی اشاره کرد و
  افزود: این مقدار هم اکنون به ٢ درصد رسیده است در حالی که در سال ٧٩، ٢ در هزار بوده است.

وزیر نفت با اشاره به توجه دولت دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسئولیتهای اجتماعی ادامه داد: به پیشنهاد وزیر کشور قرار شده است تا از طریق وزارت نفت برای عمران مناطق هزینه شود که این مسئله از جمله اقدامات موثر برای بهبود سلامت در مناطق است.

وی ادامه داد: پارسال از دولت درخواست کردیم تا دو درصد از هزینه طرحها به اهداف اجتماعی اختصاص یابد که دولت نیز با این مسئله موافقت کرد و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز ابلاغ شد.

 وزیر نفت با بیان این که وزارت نفت به اجرای مسئولیتهای اجتماعی واقف است، افزود: پارسال ٣٨٠ میلیارد تومان به عمران مناطق نفتخیز اختصاص یافت که امسال این رقم تا ٧٠٠ میلیارد تومان افزایش می یابد.
وزیر نفت به حضور انجمنها و سازمانهای مردم نهاد در این همایش اشاره و اظهار کرد: رفتار ما باید به گونه ای باشد که ساکنان محلی احساس کنند که ما آنها را دوست داریم و می خواهیم در بلندمدت همراه و همگام آنها باشیم و با آنها زندگی کنیم.

وی با تاکید بر توانمندسازی جوامع محلی در حوزه مسئولیت اجتماعی افزود: توجه به این مسئله سبب می شود تا مشکلات بعدی ما در این جوامع حل شود.

لزوم توجه به توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای

زنگنه نخستین گام در این زمینه را آموزش اعلام کرد و افزود: از زمانی که صنعت نفت در ایران آغاز به کار کرد، به مسئله آموزش نیز توجه شده است؛ من نیز همیشه تاکید کرده ام که به هنرستانها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای توجه ویژه ای شود.

وزیر نفت توسعه هنرستانها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای را اثرگذارتر از دانشگاهها دانست و افزود: توسعه این مراکز علاوه بر این که سبب اشتغالزایی ساکنان محلی مناطق می شود، سبب می شود تا نیروهای حرفه ای آموزش دهیم که این موضوع سرانجام به نفع صنعت نفت تمام می شود.

وی ادامه داد: نخستین کاری که مراکز فنی و حرفه ای انجام می دهند، استفاده از نیروهای بومی است نه این که در مناطق نفتی از نیروهایی غیربومی استفاده کنیم.

جلوگیری از شهرک سازی در منطق عملیاتی

وزیر نفت توجه به حوزه سلامت و بهداشت محیط را نیز از دیگر مواردی یاد کرد که وزارت نفت به آن توجه می کند و افزود: طی چند سال گذشته تلاش کرده ایم تا از شهرک سازی در مناطق عملیاتی خودداری کنیم چراکه این موضوع را آفتی برای جامعه محلی می دانیم.

وی ادامه داد: با پیشنهاد همکاران بخش اجتماعی، اصل بر اینست که در درون شهرها به ساخت واحدهایی اقدام کنیم و افراد نیز در آنجا زندگی کنند درست است که در مرحله اول امکان دارد ٨٠ درصد امکانات مربوط به صنعت نفت باشد اما افراد به هم پیوسته خواهند بود و به مرور نیز مردم با یکدیگر پیوند داشته و ارتباط برقرار می کنند.


تصور پول دار بودن نفت درست نیست

وی با بیان این که وزارت نفت به مسئولیت اجتماعی خود واقف است اما تصور پول دار بودن نفت درست نیست، افزود: با این که وزارت نفت پول زیادی را تولید می کند اما بخش قابل توجهی از آن به یارانه اختصاص می یابد و مبلغ ناچیزی به اين صنعت می رسد حتی در مواردی نیز ما در پرداخت حقوق کارکنان خود با مشکل روبرو هستیم.

زنگنه با حمایت از توجه به سلامت و بهداشت تصریح کرد: همه فکر می کنند ما پولدار هستیم اما درآمدهای ناشی از صادرات نفت به خزانه واریز می شود و تنها مبلغ کمی از آن سهم نفت است.

وزیر نفت با بیان این که اجرای همه امور افزون بر پول به کار مدیریتی نیاز دارد به اهمیت نقش بانوان در اجرای فعالیتهای اجتماعی تاکید کرد و افزود: ما نمی توانیم کار اجتماعی را در مناطق انجام دهیم و به بانوان توجه نکنیم زیرا رضایتمندی بانوان سرانجام به رضایتمندی افراد منجر می شود.

وی افزود: اگر بانوان راضی باشند، جامعه نیز راضی است و اگر آنها ناراضی باشند سرانجام شاهد نارضایتی افراد خواهیم بود.زنگنه با بیان این که باید به ورزش، رفاه و اوقات فراغت بانوان نیز توجه کنیم، افزود: باید کاری کنیم تا بانوان راضی باشند.

 

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ۱۵:۳۹
تعداد بازدید : ۵۹۵