ایران می‌تواند امنیت انرژی آسیا را تامین کند

ایران می‌تواند امنیت انرژی آسیا را تامین کند
رئیس جمهوری گفت: ایران آمادگی دارد تا از طریق سرمایه‌ گذاری‌های چندجانبه و با توسعه بخش گاز خود، امنیت عرضه انرژی در آسیا را افزایش دهد و با فراهم کردن گاز به‌عنوان سوخت پاک و جایگزین، به بهبود شرایط زیست محیطی کمک کند.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، امروز (دوشنبه، ١٩ مهرماه) در نشست مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در بانکوک، که سران و مقام‌های ارشد ٣٤ کشور آسیایی در آن حضور داشتند، با دعوت و استقبال از حضور سرمایه‌ گذاران آسیایی در ایران، گفت: کشورهای آسیایی باید با گشودن بازارها، تعامل اقتصادی، اصلاح ساختارهای داخلی، شفاف‌سازی‌ و هماهنگی‌های گسترده در حوزه‌های سیاست‌ گذاری، گام‌های بلندی در راه اعتلای کیفیت زندگی مردم خود و ارتقا جایگاه آسیا در تعاملات جهانی بردارند.

وی افزود: امروز همگان اذعان دارند که هیچ موضوع بین‌المللی، بدون حضور و همکاری تنگاتنگ قدرت‌های آسیایی قابل حل و فصل نیست و در حل معضلات کلان کره زمین همچون تغییرات آب و هوا، بحران محیط زیست، مشکلات اجتماعی، این کشورهای آسیایی هستند که به عنوان بازیگران عرصه‌ تحقق امنیت جمعی، نقش آفرینی می‌کنند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: قدرتمندتر شدن آسیا در گرو خودباوری و اراده‌ مشترک برای همگرایی است، ما باید با گشودن بازارها، تعامل اقتصادی، اصلاح ساختارهای داخلی، شفاف‌سازی‌ و هماهنگی‌های گسترده در حوزه‌های سیاست‌ گذاری، گام‌های بلندی در راه اعتلای کیفیت زندگی مردم خود و ارتقای جایگاه آسیا در تعاملات جهانی برداریم.

روحانی عنوان کرد: ایران پاره‌ای جدایی ناپذیر از آسیا و دروازه اتصال شرق و غرب است، ما ریشه در آسیا داریم و تاریخ، فرهنگ و هنر ما در این قاره کهن شکل گرفته است، فرهنگ غنی اسلامی، از سرمایه‎های بی نظیر تمدن‎های آسیاست، ما به این اصل باور داریم که باید با آسیا باشیم، و خود را در آسیا تعریف کنیم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، پس از توافق تاریخی هسته‌ای، تلاش می‎کند با مشارکت در زنجیره تولید، توسعه بازارهای جدید، و تامین پایدار انرژی  نقش فعالی در همکاری‌های آسیایی ایفا کند.

رئیس جمهوری گفت: ایران، با برخورداری از ظرفیت‌های مهمی چون نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، منابع غنی نفت و گاز و موقعیت ویژه جغرافیایی، دستیابی به رشد اقتصادی به میزان متوسط سالانه ٨ درصد را به عنوان هدف میان مدت خود تعیین کرده است.

روحانی افزود: افزون بر این، جذب سرمایه‌ گذاری خارجی، از دیگر اولویت‌های ایران است، در این مورد ما با دعوت و استقبال از حضور سرمایه‌ گذاران آسیایی، زمینه‌های لازم را برای بهره‌مندی مشترک فراهم کرده‌ایم، اقتصاد ایران با توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های تحمیلی، ‌رشد قابل توجهی را در سال‌های آینده نوید می‌دهد.

وی تصریح کرد: مزیت جغرافیایی، امنیت و سرمایه‌ گذاری‌های قابل توجه، در زمینه‌ خطوط ریلی، هوایی و دریایی، ایران را به مسیری مطمئن، برای کریدورهای بین‌المللی بدل کرده و جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است تا نقشی فعال‌تر در شبکه حمل و نقل آسیا - اروپا ایفا کرده و از طریق توسعه ظرفیت‌های خود، به‌زودی به قطب جدید حمل و نقل هوایی و ریلی در غرب آسیا بدل شود.

رئیس جمهوری عنوان کرد: تامین پایدار انرژی نیز از مهم‌ترین چالش‌های تداوم رشد اقتصادی در جهان است، در چنین شرایطی، ایران آمادگی دارد تا از طریق سرمایه‌ گذاری‌های چندجانبه و با توسعه بخش گاز خود، امنیت عرضه انرژی در آسیا را افزایش دهد، و با فراهم کردن گاز به‌عنوان سوخت پاک و جایگزین، به بهبود شرایط زیست محیطی کمک کند.

روحانی گفت: همان‌گونه که امنیت و ثبات، زمینه ساز توسعه است، توسعه نیز عامل تداوم امنیت و ثبات خواهد بود، از طریق توسعه همه جانبه است که بهبود شرایط زندگی و احترام به تنوع فرهنگی و حقوق انسان‌ها حاصل می‌شود، این مجمع می‌تواند با توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و اتصال شرق و غرب آسیا به یکدیگر، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای از آرامش و ثبات در کل قاره، و افق روشنی از زندگی بهتر را برای شهروندان آسیا ترسیم کند.

۱۹ مهر ۱۳۹۵ ۱۳:۲۵
تعداد بازدید : ۵۱۸