خاورمیانه میزبان نسل جدید پتروپالایشگاه ها می شود

تجمیع فعالیت ها، گام بعدی صنایع پتروشیمی در خاورمیانه خواهد بود و پتروپالایشگاه ها به دلیل وجود خوراک فراوان در این منطقه طی سال های آتی گسترش خواهند یافت.

اندرو اسپییرز، معاون امور انرژی و مواد شیمیایی خاورمیانه در شرکت Nexant، انگلستان، در سخنرانی خود با عنوان "چشم انداز و چالش های مقابل صنعت پتروشیمی و پیامدهای آن در توسعه صنعت پتروشیمی ایران" در سیزدهمین همایش بین المللی پتروشیمی ایران اظهار کرد: تجمیع امور پالایشی و پتروشیمی مهمترین گام صنعت پتروشیمی خاورمیانه است.

معاون امور انرژی و مواد شیمیایی خاورمیانه در شرکت Nexant افزود: دو اصل مهم در رشد صنعت پتروشیمی وجود دارد که هر دو عامل در توسعه پتروشیمی خاورمیانه تاثیر  گذار بوده است. این دو اصل تامین خوراک ارزان، و جمعیت زیاد به منزله تقاضای بالا است. در ایران نیز این دو عامل به چشم می خورد و به همین دلیل پتانسیل بالایی برای رشد صنعت پتروشیمی کشور وجود دارد.

اسپییرز عنوان کرد : افزایش صادرات مشتقات اتان، و تغییر خوراک پتروشیمی های خاورمیانه به خوراک های سنگین تر از تغیرات عمده صنعت پتروشیمی خاورمیانه در 20 سال گذشته بوده است. به گفته وی این تغییرات در جهت افزایش ارزش محصولات پائین دستی ایجاد شد.

اندرو اسپییرز تصریح کرد: تجمیع پتروشیمی ها و پالایشگاه ها در اروپا و آسیای شرقی به دلیل کاهش دسترسی به خوراک با موفقیت انجام شده است، و با توجه به اینکه چنین روندی تا کنون در خاورمیانه به صورت محدودی اتفاق افتاده، می توان تجمیع پتروشیمی ها و پالایشگاه ها را به عنوان مهمترین گام خاورمیانه در آینده نام برد.

این کارشناس انگلیسی با اشاره به این  که گوناگونی خوراک، تولید محصولات متنوع، و بهینه سازی مصرف خوراک می تواند از انگیزه های عمده سرمایه گذاران برای ایجاد ظرفیت هایی در سطح جهانی در صنعت پتروشیمی ایران باشد گفت: یکی از مهمترین عوامل در توسعه هاب های پتروشیمی استفاده از تخصص ها و پتانسیل های گوناگون در همه زمینه هاست.

اسپییرز در پایان سخنان خود در آخرین پنل از روز نخست همایش، گفت: "دانستن روندهای آینده بسیار مهم است. به عنوان مثال آسیا در ابتدای قرن 21 نزدیک به 40 درصد از حجم سرمایه گذاری های جهان در زمینه اتیلن گلایکول را به خود اختصاص داده بود، این رقم هم اکنون به 80 درصد رسیده است.

۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۱:۵۴
تعداد بازدید : ۳۷۸