درهای صندوق توسعه ملی بر روی 3 طرح پتروشیمی بازگشایی شد

همزمان با فرا رسیدن هفته دولت، خط اعتباری تامین منابع مالی صندوق توسعه ملی بر روی سه طرح پتروشیمی دهدشت، فیروزآباد و زنجان بازگشایی شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، همزمان با فرا رسیدن هفته دولت، رایزنی و اخذ موافقت اولیه به منظور استفاده سه طرح صنعت پتروشیمی از منابع مالی صندوق توسعه ملی حاصل شده است.
بر این اساس قرار است با هماهنگی بیشتر دستگاه‌های مختلف دولتی، تامین منابع مالی سه طرح تولید اوره و آمونیاک زنجان، اتیلن فیروزآباد و پلی اتیلن سنگین دهدشت از محل خط اعتباری صندوق توسعه ملی تامین شود.
در همین حال «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مذاکرات انجام شده با مدیرعامل بانک سپه به عنوان بانک عامل، گفت: بانک سپه متعهد شده اعتبار این طرح در بخش ریالی به صورت 100 درصد تامین کند و منابع ارزی این طرح پتروشیمی هم با هماهنگی نماینده مردم دهدشت در مجلس از محل صندوق توسعه ملی تامین شود.
پتروشیمی دهدشت یکی از طرح‌های مسیر خط اتیلن غرب شاخه دنا بوده که خوراک این واحد توسط پتروشیمی گچساران تامین شود و هدف از ساخت این مجتمع پتروشیمی تولید سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سنگین است.

تعیین تکلیف مشکلات مالی پتروشیمی زنجان

طرح اوره و آمونیاک زنجان هم یکی از طرح‌هایی بوده که در هفته دولت برای شتاب در ساخت آن مقرر شد که درهای صندوق توسعه ملی بر روی این پروژه صنعت پتروشیمی بازگشایی شود.
«درویش امیری» استاندار زنجان با بیان اینکه هم اکنون مشکل ارزی وریالی پتروشیمی زنجان حل شده است، اظهار داشت: با اخذ مصوبه بازگشایی خط اعتباری از محل صندوق توسعه ملی ، مشکلات مالی ساخت پتروشیمی زنجان حل شده است.
پتروشیمی زنجان برای تولید سالانه 75 هزار تن آمونیاک و یک میلیون و 75 هزار تن اوره طراحی شده است. دانش فنی تولید آمونیاک از شرکت کازاله سوئیس و دانش فنی تولید اوره از شرکت استامی کربن هلند اخذ شده است.

خط اعتباری 400 میلیون یورویی پتروشیمی فیروزآباد بازگشایی شد

«جواد کمری» مدیرعامل شرکت پتروشیمی فیروزآباد هم از بازگشایی خط اعتباری حدود 400 میلیون یورویی پتروشیمی فیروزآباد به عنوان تامین کننده خوراک اتیلن طرح‌های پتروشیمی مسیر خط لوله اتیلن مرکز از محل صندوق توسعه ملی خبر داد.
هدف از احداث پتروشیمی فیروزآباد به عنوان تامین کننده خوراک اتیلن طرح‌های پتروشیمی مسیر خط لوله اتیلن مرکز بوده که بنا بر اعلام مدیرعامل پتروشیمی با برنامه تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن امکان تامین خوراک طرح‌های پتروشیمی مسیر خط لوله اتیلن مرکز شامل طرح‌های پتروشیمی فسا، جهرم، و داراب فراهم می شود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون برای استفاده از خط اعتباری صندوق توسعه ملی با بانک سپه به عنوان بانک عامل قرارداد مشارکت مدنی امضا شده است، تاکید کرد: در مجموع بین 390 تا 400 میلیون یورو سهم پتروشیمی فیروزآباد از محل خط اعتباری صندوق توسعه ملی بوده که 80 درصد بخش تجهیزات و خدمات را شامل می‌شود زیرا صندوق توسعه ملی بخش ارزی پروژه ها را پوشش می دهد و بخش ریالی به علاوه 20 تا 25 درصد از هزینه تجهیزات و خدمات و همچنین هزینه ساخت و ساز باید از محل آورده سهامداران تامین شود.

منبع:نیپنا

۴ شهریور ۱۳۹۶ ۱۳:۴۳
تعداد بازدید : ۳۱۳