حذف صفر از پول ملی، اقدامی پسافاجعه

ایمان اسلامیان کارشناس اقتصادی در خصوص حذف صفر از پول ملی می‌گوید: به طور کلی طرح‌هایی مانند حذف صفرها از پول ملی اقداماتی پسافاجعه هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس به نقل از روند بورس امروز، وی تاکید می‌کند: معمولا زمانی که اقتصاد یک کشور درگیر تورم است برخی انتظارات تورمی شکل می‌گیرد که مسئولان اقتصادی در این شرایط برای جلوگیری از ایجاد چنین شرایط روانی تصمیم به حذف صفر از پول ملی می‌گیرد.

او با اشاره به تجربه حذف صفرها از پول ملی در کشورهای آلمان، ترکیه، ژاپن و برزیل گفت: این اقدام به خودی خود نمی‌تواند تاثیری روی ساختار اقتصادی کشورها داشته باشد، مگر اینکه با دیگر اصلاحات ساختاری همراه باشد.

این اقتصاددان با بیان اینکه کاربرد واحدهای ریز پولی هنوز در اقتصاد رایج است، ادامه داد: قیمت بسیاری از سهم‌ها در بازار بورس هنوز زیر ۱۰۰ تومان است و تغییر در واحد پولی می‌تواند این سهام را دستخوش تغییراتی کند که باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

اسلامیان تغییر واحد پولی را موجب گرد کردن برخی ارقام به سمت بالا ارزیابی کرد و گفت که این پدیده می‌تواند باعث افزایش تورم در کوتاه مدت شود؛ از طرفی تغییر در شکل اسکناس‌ها و مسکوکات نیز بار مالی با خود به همراه دارد.
۲۰ مرداد ۱۳۹۸ ۰۹:۳۷
تعداد بازدید : ۴۳۵