نفت در روزنامه های امروز/تحریم ها و آلودگی های پارس جنوبی



🔻 امروز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان تحریم‌ها مانع رفع آلایندگی از پارس جنوبی نوشت:وزیر نفت با اشاره به اینکه اکنون در منطقه پارس‌جنوبی گازهایی سوزانده می‌شوند که در محدوده مجاز محیط‌زیستی نیستند، گفت: این مورد از جمله مواردی است که باید جزو جنایت‌های آمریکا تلقی کنیم چراکه ما برای این واحدها تجهیزات رفع آلایندگی گرفته بودیم اما شرکت‌هایی که از آنها خریداری کردیم، در زمان تحریم نسبت به تعمیر و اصلاح آنها اقدام نمی‌کنند.

🔻 در ادامه این گزارش آمده: بیژن زنگنه دیروز در بیست و یکمین همایش ملی واحدهای صنعتی و خدمات سبز اظهار کرد: به‌طور کلی کار نفت، با آلودگی هوا همراه است و هیدروکربن‌ها چه در مرحله استخراج و چه در مرحله انتقال و مصرف سبب آلوده شدن محیط‌زیست می‌شوند. فعالیت‌های نفتی سبب تولید آلاینده‌هایی مانند کربن دی‌اکسید می‌شوند و در محیط‌زیست تغییراتی ایجاد می‌کنند و حتی سبب تولید گازهای گلخانه‌ای می‌شود. وزیر نفت با بیان اینکه ما از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت بودیم تصریح کرد: برای فعالیت‌های نفتی با انواع و اقسام آلودگی‌ها در محیط کار روبه‌رو هستیم و انواع سموم نیز در این زمینه مرتبط هستند.

🔻 تعادل اما در گزارشی باعنوان جدال روسیه و عربستان بر سر نفت هند نوشت: روسیه هند را در صدر فهرست اولویت‌های خود قرار داده تا صادرات نفت خود به این کشور را افزایش داده و حضور خود در بخش پالایش نفت را تقویت کند. به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، روسیه هند را در صدر فهرست اولویت‌های خود قرار داده تا صادرات نفت خود به این کشور را افزایش داده و حضور خود در بخش پالایش نفت را تقویت کند. هند به عنوان یکی از آخرین مراکز رشد تقاضای جهانی نفت، همیشه در معرض توجه صادرکنندگان بزرگ بوده است. عربستان سعودی از این به بعد در ذخایر استراتژیک هندوستان مشارکت خواهد داشت و قراردادی برای ساخت یک پالایشگاه بزرگ با ظرفیت ۱.۲ میلیون بشکه در روز در ماهاراشترا به دست آورده است. شرکت ادناک امارات هم در پروژه پالایشگاهی عربستان به آرامکو ملحق شده و به دنبال فرصت‌های سرمایه‌گذاری بیشتری است. از زمان خرید پالایشگاه وادینار هند (که اکنون به نام نایارا شناخته می‌شود)، با ظرفیت ۴۰۰ هزار بشکه در روز، توسط روسیه، در سال ۲۰۱۷، این کشور در بخش پالایشگاهی هند حاضر بوده است. این خرید روسیه یکی از عناصر کلیدی بقای رییس‌جمهور مادورو در ونزوئلا هم بود، چراکه نایارا یکی از اصلی‌ترین خریداران نفت خام پی‌دی‌وی‌اس‌ای ونزوئلا است. با گذشت ۳ سال از این خرید، روسیه خواهان سهم بیشتری است. هند تولید نفتی که تنها ۱۷ درصد از نیاز داخلی آن را تأمین می‌کند، مجبور به وارد کردن ۸۳ درصد از نفت خام خود مصرفی خود می‌باشد. از این رو این کشور مکانی ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری در بخش پالایشگاهی است.

🔻 در ادامه این مطلب آمده: بازار هند بسیار عظیم است و تقاضای نفت هر روز در حال افزایش می‌باشد. در مقایسه با تامین‌کنندگان بزرگ سنتی هند مانند عربستان سعودی و عراق، روسیه یک تازه‌وارد به بازار انرژی هند محسوب می‌شود. با این حال روس‌نفت اعلام کرد که به قراردادی با هند برای تأمین ۴۰ هزار بشکه در روز نفت اورالس تا انتهای ۲۰۲۰ امضا کرده است که این معادل ۲ میلیون تن در سال یا ۱۵ نفتکش سوئزمکس (بزرگ‌ترین سایز عبوری از کانال سوئز) می‌باشد. این قرارداد نشان داد که دولت هند در نظر دارد وابستگی خود به واردات نفت از تنگه هرمز را کاهش دهد و همکاری روسیه -هند را در بخش انرژی توسعه ببخشد.
۲۸ بهمن ۱۳۹۸ ۰۹:۲۹
تعداد بازدید : ۲۹۴