به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس ، سعید رفیعی فر، دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با برنامه «گفتگوی اقتصادی» در مورد راههای جایگزین خام فروشی نفت در دولت سیزدهم گفتگوی تلفنی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس ، سعید رفیعی فر، دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با برنامه «گفتگوی اقتصادی» در مورد راههای جایگزین خام فروشی نفت در دولت سیزدهم گفتگو
رفیعی فر با انتقاد از اینکه تا به حال از نفت صرفاً به عنوان سرمایه ملی یاد شده گفت: نفت یک سرمایه بین نسلی است و آن کسانی که تعریف درستی از نفت نداشتند اجازه دادند که پول نفت وارد کشور شود.
 
وی با تصریح بر اینکه مشکل فروش نفت خام مربوط به یک دولت خاص نمی شود افزود: متاسفانه ما در دو سال گذشته بالاترین پرداخت یارانه انرژی را داریم.
 
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران تعریف یک مکانیزم درست برای جلوگیری از خام فروشی نفت را ضروری خواند و گفت: نظام تنظیم گری باید ایجاد و مکانیزم اجرای آن نیز باید کامل تعریف شود.
 
رفیعی فر با تأکید بر اینکه بدون ایجاد نهاد تنظیم گر مشکلی حل نخواهد شد افزود: نهاد تنظیم گری باید مستقل از دولت و مجلس و حاکمیت و قوه قضائیه و البته با مشارکت همه اینها شکل بگیرد چراکه در نظام رگولاتوری شفافیت وجود دارد و این مشکل را حل می کند.
 
در ادامه، دکتر حسن مرادی، استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران گفت: متاسفانه دولت برنامه تنظیم می کند و مجلس هم تصویب می کند اما محقق نمی شود و دلیلش هم این است که ما طبق برنامه توسعه کشور پیش نمی رویم و برنامه های پنج ساله در زمان خودشان محقق نمی شوند.
 
وی با تأکید بر اینکه سازمان های برنامه ریزی باید از دولت ها جدا شوند تا با تغییر دولت ها برنامه ها تغییر نکنند افزود: هر تصمیمی که گرفته می شود باید پشتوانه داشته باشد تا اجرایی شود.
 
مرادی با اشاره به راندمان پایین پالایشگاه ها در حدود 28 درصد گفت: این مسئله، خام فروشی را رونق می دهد.
 
استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه ما نباید توان داخلی را دست کم بگیریم افزود: دولت سیزدهم باید با بهره گیری از توان داخلی و همکاری کشورهایی که اجازه تبادل می دهند تجهیزاتی فراهم کند تا در ساخت پالایشگاه ها و پتروپالایشگاه ها از آن استفاده کنیم.
 
۱۳ تیر ۱۴۰۰ ۱۰:۵۶
تعداد بازدید : ۱۲۶