مبارزه با اقتصاد رانتی با تاکید بر نیروی انسانی با کیفیت در اقتصاد

مبارزه با اقتصاد رانتی با تاکید بر نیروی انسانی با کیفیت در اقتصاد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از مبارزه با اقتصاد رانتی با تاکید بر نیروی انسانی با کیفیت در اقتصاد سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نهاوندیان در جلسه هم اندیشی جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت که در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار شد، با اظهار نگرانی از آسیب‌های اخلاقی که در اقتصاد کشور به وجود آمده است، و وجود اقتصاد رانتی تاکید کرد: شناسایی و معرفی افراد کیفی و مدیران موفق به عنوان سرمایه های جامعه گام مهمی است برای ایجاد انگیزه و آگاهی در بین مردم و درمان اقتصاد کشور.

وی با اشاره به اینکه نوسانات ارزی سرمایه وچرخه تولید را در معرض خطر قرار می دهد گفت: امسال به یکباره شاهد آن بودیم که در کشور نوسانات ارزی شدیدی ایجاد شد، این موضوع باعث بالا رفتن هزینه ها وبه لغزش در آمدن جامعه شد چرا که آسیب های بسیاری به مردم وجامعه وارد شد.

نهاوندیان با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین ضرورت های مبحث کیفیت، وجود انسان های کیفی است، گفت: اولین موضوعی که در اهمیت برگزاری جشنواره مشاهده می شود، این است که جشنواره انسان محور است؛ ضرورت توجه به انسان های کیفی در چرخه اقتصاد، مقابله با موضوع اقتصاد رانتی است، این اقتصاد چون از درآمد های باد آورده به وجود می آید می تواند به جامعه آسیب شدیدی وارد کند.

وی در خصوص دغدغه برگزاری جشنواره تلاشگران کیفیت گفت: جامعه ای که سرمایه آن افراد موفق در عرصه تولید باشد قطعا برای ارتقاء جامعه تلاش خواهد کرد، چرا که این یک جامعه آگاه است، اما جامعه ای که اقتصاد آن صرفا به نفت وابسته باشد، جامعه ای نیست که به ارزشها دست یافته باشد.»

نهاوندیان تاکید کرد: ما نباید درصحنه اقتصاد فقط به دنبال بالا رفتن کیفیت محصولات باشیم ولی در سطح برنامه ریزی ومنابع انسانی از کیفیت غافل شویم. نهاوندیان افزود :«کیفیت نیروی انسانی باید وارد بازار رقابتی شود؛ محصول با کیفیت جز با انسان های کیفیت اندیش قابل تصور نیست.»

رئیس جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت افزود: اقتصاد رانتی لطمه بزرگی به کشور می زند چرا که باعث رواج رفتار غیر اخلاقی وفرصت طلبانه در کشور میشود. با اوج گرفتن فضای اقتصاد رانتی در کشورقطعا انگیزه و روحیه فرصت طلبانه بوجود می آید واین موضوع باعث می شود جامعه از انسان های با اخلاق تهی شود.

نهاوندیان در ادامه افزود: قطعا در اقتصادی که رقابت وجود نداشته باشد چرخ تولید خاموش می شود، بازارها بسته ورقابتی برای تولیدات خوب وجود نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: اگر ما در اقتصاد ایمان به آینده را رشد دهیم قطعا ارزیابی خوبی از افق بلند مدت خواهیم داشت؛ کشورهایی که اقتصاد ریشه دار ومحکمی دارند قطعا از کارکرد جدی اجتماعی خوبی نیز به لحاظ نیروی انسانی بخوردارند و لازمه رشد پایدار در جامعه این است که ما بتوانیم افق بلند مدت برای ارزیابی ایجاد کنیم .

بهروز ریاحی دبیر جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره تلاشگران کیفیت کشورگفت: هدف اصلی ما از برگزاری این جشنواره الگو سازی ومعرفی چهره های برتر است.

وی با تاکید به مقوله کیفیت در کشور گفت: حدود 20 سال است که ما بحث کیفیت را در کشور دنبال می کنیم ، طبق آخرین آمار 5 هزار و 800 گواهی نامه کیفیت زیست محیطی در کشور صادر شده است؛ به همین دلیل ما در زمره کشورهای برجسته ای قرار داریم که می تواند بیشتر از این رشد کند.»

ریاحی گفت: ما در سالیان گذشته در بحث کیفیت وبهره بری ملی جوایزی داشتیم .از 108 کشور برجسته توانستیم در مقوله کیفیت،جایگاه 34 را به خود اختصاص دهیم. وی اظهار کرد: بنده معتقدم مهم ترین عاملی که باعث رشد کیفی در کشور می شود، انسان است.

وی در خصوص شیوه ارزیابی جشنواره تلاشگران کیفی گفت: این جشنواره به سه طریق ارزیابی می شود که شامل ارسال فرم از طریق سایت، بررسی پرونده شرکت کنندگان ونظارت شورای سیاست گذاری است.

وی در خصوص مراسم پایانی جشنواره گفت:« مراسم پایانی جشنواره با حضور 700 نفر در صدا وسیما برگزار می شود . درسال گذشته 74 نفر شرکت کننده داشتیم که 13 نفر از آنها به مرحله پایانی رسیدند امیدوارم امسال شاهد حضور پررنگ تر شرکت کنندگان باشیم.»

هادوی دبیر کمیته علمی جشنواره هم با اشاره به حساسیت داوری های جشنواره تلاشگران کیفیت در کشور گفت: بخش ارزشمند وکلیدی این جشنواره مقوله ارزیابی است.

وی در خصوص نحوه انتخاب شرکت کنندگان جشنواره تلاشگران کیفیت گفت: بر اساس اظهارنامه ای که شرکت کنندگان ارسال کرده اند به آنها امتیاز داده ایم وبر همین این اساس نیز کار ارزیابی صورت می گیرد.

وی افزود: امسال ارزیابی ما از شرکت کنندگان به چند طریق صورت می گیرد،20 درصداین ارزیابی ها از طریق سایت است و بقیه توسط شورای سیاست گذاری صورت می گیرد که صاحب نظران صنعت ومدیران این وظیفه را بر عهده دارند.»

هادوی گفت: در بحث مدیر ومشاور برتر به این نکته توجه داشتیم که کل افراد شناسایی ودرکمیته داوری بررسی شوند .براساس خروجی قطعا دخل وتصرف درمعیارها خواهیم داشت. ارزیابی ساده نیست اما تلاش ما این است که هیئت 30 نفره ای که به مرحله نهایی راه می یابند تبدیل به ده نفر شود.

دبیر کمیته علمی جشنواره تاکید کرد : کیفیت و کمیت دو مقوله جدا از هم هستند؛ بسیار دشوار است که افراد را به صورت کمی ارزیابی کنیم اما سال پیش با ملاک هایی که داشتیم سعی کردیم به نحو احسنت این کار را انجام دهیم .

جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت 23 اسفندماه امسال در سالن همایش های صدا وسیما توسط موسسه رشد مدیریت کیفیت و توسعه سرآمدی فردای ایرانیان برگزار خواهد شد.

۷ اسفند ۱۳۹۱ ۲۳:۴۵
تعداد بازدید : ۸۹۸