سامانه اطلاعات توزیع فرآورده های نفتی کشور راه اندازی می شود

سامانه اطلاعات توزیع فرآورده های نفتی کشور راه اندازی می شود
معاون مدیر برنامه ریزی در فناوری ارتباطات و اطلاعات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: سامانه اطلاعات توزیع فرآورده های نفتی کشور به منظور نظارت بر زنجیره انتقال سوخت در کشور، راه اندازی خواهد شد.
'علی اکبر نژادعلی' با تاکید بر اینکه زیرساخت های موردنیاز راه اندازی این سامانه از جمله تهیه و تدوین سامانه مانیتورینگ اطلاعات انبارهای نفت فراهم شده است، افزود: پیش از این فرآیند رسید و ارسال فرآورده در انبارهای نفت که در ٧٨ نقطه کشور قرار دارد، از طریق سنتی اجرا می شد که با راه اندازی این سامانه که تحت شبکه اینترانت قرار دارد، تمامی اطلاعات و نحوه انتقال در مانیتورینگ ستاد شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قابل ردیابی و پیگیری است.
نژادعلی، سامانه های جامع درخواست و توزیع فرآورده های نفتی در کشور را یکی از راه های جلوگیری از قاچاق سوخت دانست و افزود: روی بسترهای اطلاعاتی ایجاد شده، سامانه های کنترلی همچون سامانه مانیتورینگ اطلاعات انبارهای نفت طراحی و پیاده سازی شده است که به صورت کاملا برخط (online) وضعیت ارسال محموله های نفتی و رسید آن ها را در مقاصد مربوطه رصد می کند و اطلاعات جامعی برای کنترل محموله ها در اختیار کاربران قرار می دهد.
وی افزود: این سامانه از سال ۱۳۹۰ در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اجرا شد و با توجه به اهمیت موضوع مرتب در حال توسعه است؛ ضمن این که سامانه اطلاع رسانی بر خط به مشتریان عمده فرآورده های نفتی، در قالب سامانه فروش فرآورده های نفتی نیز در سال گذشته به بهره برداری رسید که هدف از راه اندازی این دو سامانه، جلوگیری از انحراف نفتکش های جاده ای و کاهش قاچاق فرآورده است.
معاون مدیر برنامه ریزی در فناوری ارتباطات و اطلاعات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره دیگر سامانه های نوسازی شده در این شرکت گفت: سامانه حسابداری موجود فرآورده های نفتی کشور، یکی دیگر از سامانه های نوسازی شده است که کار طراحی آن پایان یافته و تدوین آن حدود ٧٠ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نژادعلی، با تاکید بر استفاده از فناوری های نوین در بروز رسانی سامانه های موجود در این شرکت افزود: سامانه پرداخت کرایه حمل و نقل فرآورده یکی از این سامانه های قدیمی بود که با توجه به اهمیت فرآیند پرداخت کرایه حمل و نقل که تقریبا ٤٥ درصد هزینه های جاری شرکت را شامل می شود، نیاز به بازنویسی مجدد داشت که فرآیند بازنویسی آن در سال ۱۳۹۰ درحوزه کرایه حمل و نقل پیمانکاران موادنفتی در بخش های نفتکش های جاده پیما، گازکش های جاده پیما و حمل و نقل ریلی آغاز شد و در سال گذشته به پایان رسید.
وی با اشاره به این که هم اکنون فاز آزمایشی سامانه جامع تحت وب پرداخت کرایه حمل و نقل فرآورده های نفتی همزمان و موازی با سامانه های قدیمی در دو منطقه شاهرود و کرج در حال اجراست، گفت: قصد داریم با رفع مشکلات احتمالی و ایجاد تغییرات موردنیاز کاربران و پس از اجرایی شدن و اتصال به سامانه تحت وب، تعیین نرخ مسیرهای حمل را به صورت کامل در کشور اجرایی کنیم.
نژادعلی ، توسعه سامانه تجارت آسان و نوسازی سامانه مالی تحت وب فروش سوخت های هواپیمائی به شرکت های هواپیمائی داخلی و خارجی را از دیگر اقدامات انجام شده در معاونت برنامه ریزی فناوری ارتباطات و اطلاعات خواند و افزود: سامانه مالی تحت وب فروش سوخت های هواپیمائی هم اکنون به صورت آزمایشی و موازی با سامانه فعلی در حال اجراست که با تائید از سوی مدیریت های ذیربط، به بهره برداری عملیاتی خواهد رسید.
بر اساس گزارش منتشر شده در شبکه اطلاع رسانی نفت وانر‍ژی، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با برخورداری از ٨٧ انبار ذخیره سازی در کشور، کار توزیع روزانه حدود ٢٥٠ میلیون لیتر فرآورده را در قالب حدود ٨ هزار محموله در ٢٣٠ ناحیه کشور برعهده دارد.
۶ خرداد ۱۳۹۲ ۰۰:۰۷
تعداد بازدید : ۱,۰۹۲