تشریح آثار مثبت توافقنامه ژنو بر صنعت نفت

تشریح آثار مثبت توافقنامه ژنو بر صنعت نفت
مبادلات بین المللی نفتی ایران تسهیل می شود

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، افزایش حجم مبادلات بین المللی صنعت نفت ، کاهش هزینه انجام این معاملات و ایجاد اطمینان و اعتماد بیشتر طرفین را از نتایج مثبت توافق ایران و ١+٥ دانست.

علی ماجدی در گفت و گو با خبرنگار شانا درباره نتایج توافق هسته ای ایران  و ١+٥ در ژنو گفت: بر اساس این توافقنامه میزان صادرات فعلی نفت خام ایران دیگر کاهش نخواهد یافت و مشتریان ما می توانند بدون دغدغه و نگرانی نسبت به خرید نفت از ایران اقدام کنند و به دنبال جایگزین خرید نفت خام از ایران نباشند.

وی با اشاره به این که پیش از این به دلیل تحریم های یک جانبه علیه صنعت نفت ایران مشتریان نفت خام صادراتی ما مجبور بودند به دنبال جایگزین نوع دیگری از نفت خام به جای نفت ما باشند، گفت: بر اساس این توافقنامه طی شش ماه آینده تحریم جدیدی علیه صنعت نفت ایران صورت نخواهد گرفت و مشتریان ما می توانند به جای خرید تک محموله های نفتی (Spot) در قالب روش های معمول شرکت ملی نفت ایران، قراردادهای ترم (Term) و مدت دار با ایران ببندند. به این ترتیب بازار قابل اعتمادی هم برای خریدار و هم برای فروشنده ایجاد می شود.

ماجدی یکی از مشکلات فروش نفت ایران در اثر تحریم ها را بیمه نفتکش های حامل نفت ایران عنوان کرد و افزود: به دنبال تحریم ها، شرکت های بیمه بزرگ که بیشتر اروپایی هستند از بیمه نفتکش های حامل نفت ایران سر باز زدند و به همین دلیل هزینه فروش نفت خام ایران افزایش یافت چرا که علاوه بر ما، مشتریان نیز باید متحمل هزینه های بیشتری برای بیمه محموله های صادراتی نفت خام می شدند. ولی از آنجا که بر اساس متن برنامه اقدام مشترک ایران و ١+٥  تحریم های بیمه ای اتحادیه اروپا برای نفتکش های حامل نفت ایران مرتفع شده است، روند صادرات نفت خام کشور راحت تر، با هزینه کمتر و بر اساس ضوابط بین المللی انجام خواهد شد.

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت با اشاره به پیش بینی کانال های مالی مشخص در توافق نامه جدید ایران و ١+٥ گفت: یکی از مشکلات دیگر ما در اثر تحریم ها برای فروش نفت خام، محدودیت های مالی بود که با توافق های جدید می توان راحت تر و با هزینه های کمتری به فروش نفت خام اقدام کرد.

وی خاطرنشان ساخت علاوه بر موارد ذکر شده می توانیم از کانال های مالی مشخص شده برخی از تجهیزات غیر تحریمی صنعت نفت را نیز خریداری کنیم.

افزایش درآمدهای ارزی کشور با رفع تحریم پتروشیمی
ماجدی رفع تحریم صنعت پتروشیمی کشور را دستاورد دیگر توافق ژنو دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه بخش عمده درآمدهای غیر نفتی ایران از محل صادرات محصولات پتروشیمی حاصل می شود، از این پس با رفع تحریم این صنعت درآمدهای ارزی کشور برای بخش دولتی و خصوصی افزایش می یابد.

وی در خصوص تاثیر توافق یادشده در روابط آتی ایران و شرکت های بین المللی نفتی نیز گفت: با این توافق، چشم انداز روشن تری برای آینده ایجاد شده و با اجرای همه بندهای این توافقنامه از سوی هر دو طرف امید می رود که گام های نهایی برای رفع کلیه تحریم ها علیه ایران برداشته شود.

ماجدی افزود: با توجه به ظرفیت های صنعت نفت و گاز ایران به عنوان اولین دارنده ذخایر هیدروکربوری دنیا، به نظر می رسد شرکت های خارجی در حال برنامه ریزی برای مشارکت دوباره با ایران هستند. ما هم تلاش داریم تا با بازنگری در قراردادهای نفتی که ظرف چند ماه آینده نهایی می شود، وارد فاز جدیدی از همکاری های بین المللی شویم و از سرمایه گذاری شرکت های خارجی استفاده کنیم.

به گزارش شانا، روز یکشنبه هفته جاری (سوم آذر) ایران و ٦ قدرت بزرگ جهانی توافق کردند که در برابر کاهش تحریم ها از سوی کشورهای غربی، جمهوری اسلامی در برنامه هسته ای خود اصلاحاتی انجام دهد.

 بر این اساس برنامه اقدام مشترک منتشر شده پس از این توافق دو طرف قرار است تا در طول شش ماه آینده اقداماتی انجام دهند که در حوزه صنعت نفت می توان به تعلیق تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا بر صادرات پتروشیمی و سرویس های مرتبط با آن شامل بیمه، حمل ونقل و مالی، وضع نشدن تحریم جدید علیه صنعت نفت ایران، کاهش نیافتن بیشتر فروش نفت و حفظ سطح فروش به مشتریان فعلی و تعلیق تحــریم های اتحادیه اروپا و آمـریکا در ارتباط با بیمــه و سرویس های حمل ونقل محموله های نفتی اشاره کرد.

۵ آذر ۱۳۹۲ ۱۳:۰۶
تعداد بازدید : ۹۲۹