مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش:

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش:
پالایشگاه آناهیتا فرصتی برای حضور بخش خصوصی است

با توجه به سیاستهای اصل ٤٤ قانون اساسی و منع سرمایه گذاری دولت در ساخت پالایشگاه، پیگیری برای ساخت پالایشگاه آناهیتا از سوی وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در گفتگو با خبرنگار شانا اعلام کرد: هم اکنون اقدامهای مهندسی و طراحی پایه ساخت این پالایشگاه تمام شده، دانشهای فنی اخذ و زمین نیز استحصال شده است.

عباس کاظمی با بیان اینکه بر اساس اصل ٤٤ قانون اساسی، به منظور فرصت دهی به بخش خصوصی، دولت از سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه منع شده است، گفت: شرکت ملی پالایش و پخش و وزارت نفت با برگزاری جلسات مختلف با سرمایه گذاران این پروژه، پیگیر ساخت پالایشگاه آناهیتا هستند.

بر اساس گزارش شانا نخستین مصوبه در خصوص احداث پالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه ٨ سال پیش (١٣٨٥) و در پی مصوبات سفر استانی مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه اخذ شد.

طرح احداث این پالایشگاه برای جلوگیری از خام فروشی و تبدیل نفت خام سنگین به فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر، همچنین به منظور رفع نیاز منطقه غرب کشور به فرآورده های نفتی کلید خورد.

همچنین به دلیل قدمت و فرسودگی واحدهای پالایشگاه موجود کرمانشاه، قرارداشتن آن در درون شهر و ضرورت جابجایی این پالایشگاه به دلیل رعایت ملاحظات زیست محیطی، تصمیم گرفته شد پالایشگاه آناهیتا با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار بشکه، مد نظر مسئولان قرارگرفت و در تاریخ پنجم دی ماه سال ١٣٨٥ و برای اجرای اهداف برنامه چهارم توسعه، به تصویب هیئت وزیران رسید.

این طرح علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای هزاران نفر از مردم این منطقه محروم و تامین نیاز های مواد نفتی منطقه غرب، امکان صادرات محصولات پالایشگاه به ویژه کشور های همسایه غربی را نیز در بر خواهد داشت.

بر اساس این مصوبه قرار بود پالایشگاه آناهیتا کرمانشاه با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز با مشارکت سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشور و شرکت ملی پالایش و پخش در زمینی به مساحت ۶۰۰ هکتار و با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد تومان تا سال ۱۳۹۱ به بهره‌برداری برسد.

به گفته علیرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، (١٥ اردیبهشت سال ٩٢) پروژه پالایشگاه آناهیتا مصوبه تحول زای دولت است که اجرا نشدن آن نشان دهنده این است که دولت نهم و دهم در ۸ سال خدمتگزاری خود هیچ یادگاری را در کرمانشاه بر جا نگذاشته چراکه این مصوبه برای کرمانشاه حیاتی است و اجرایی نشدن آن ضعف بزرگ مسئولان استان کرمانشاه را نشان می‌‌دهد.

هم اکنون بعد از گذشت ٨ سال از تصویب این طرح، تسطیح مقدماتی سایت، احداث بخشی از جاده های حفاظتی سایت، فنس کشی زمین پالایشگاه، احداث پست برق و منبع آب بتنی، خرید چاه آب در نزدیکی سایت احداث ساختمان اداری سایت و طراحی پایه از جمله اقدامات انجام شده آن است و وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش پیگیر آغاز اجرای این پروژه مهم در غرب کشور هستند.

۱۰ شهریور ۱۳۹۳ ۱۵:۱۴
تعداد بازدید : ۱,۲۱۲