۱۲ شرکت غربی که به لغو تحریم‌ ایران چشم دوخته‌اند

۱۲ شرکت غربی که به لغو تحریم‌ ایران چشم دوخته‌اند
بلومبرگ با اشاره به زیان شرکت های غربی در پی توقف فعالیت های خود در ایران به معرفی ۱۲ شرکت غربی پرداخت که در انتظار لغو تحریم ها و بازگشت به این کشور هستند.
بلومبرگ طی گزارشی نوشت: ایران نیاز به جذب سرمایه گذاری در حوزه هایی غیر از حوزه انرژی نیز دارد.
خودروسازان، تولید کنندگان هواپیما و توتون نیز از شرکت هایی هستند که به اعتقاد تحلیلگران ممکن است در صورت انعقاد توافق جامع هسته ای، در ایران سرمایه گذاری کنند.
هرچند شرکت هایتوتال، بی پی، رویال داچ شل و اکسون موبیل همگی دارای سرمایه و تخصصی هستند که می تواند در ایران، کشور دارنده بزرگترین ذخایر گازی جهان و چهارمین ذخایر نفت جهان مورد استفاده قرار گیرد، اما اقتصاد 370 میلیارد دلاری این کشور بخش هایی جز بخش هیدروکربنی نیز دارد.
جمعیت 77 میلیون نفری ایران برای مدت بیش از 10 سال از بهره مندی از اکثر محصولات غربی محروم بوده است.
در این گزارش به معرفی 12 شرکت می پردازیم که به عقیده تحلیلگران در انتظار بازگشت ایران به تجارت بین المللی هستند.
-شرکت بوئینگ: این شرکت در آوریل 2014 یک مجوز موقت برای صدور قطعات هواپیما به ایران دریافت کرد.
هاوارد روبل، تحلیلگر موسسه جفریز در نیویورک در این باره گفت: «ناوگان حمل و نقل هوایی ایران بسیار سالخورده است و مشخصا از فن آوری مدرن غربی منتفع خواهد شد.»
-شرکت بریتیش آمریکن توباکو: بر اساس برآوردهای این شرکت، ایران بزرگترین بازار توتون خاورمیانه به شمار می رود. شرکت بریتیش آمریکن توباکو هم اکنون نیز سیگارهای تولیدی در داخل ایران را در این کشور به فروش می رساند.
کنت شی، تحلیلگر موسسه بلومبرگ اینتلیجنس گفت: «شرکت های چند ملیتی نظیر شرکت های توتون از لغو تحریم ها به حدی منتفع خواهند شد که موجب تحریک فعالیت اقتصادی خواهد شد.»
-شرکت های بی پی، انی، رویال داچ شل، استات اویل، اکسون موبیل: بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران از زمان انعقاد توافق موقت ژنو در نوامبر 2013، تلاش دارد شرکت های بزرگ نفت و گاز را برای سرمایه گذاری در ایران متقاعد کند.
بسیاری از پروژه هایی که شرکت های بزرگ نفتی قبل از تحریم ها در ایران آغاز کرده اند، تکمیل نشده، و این به گفته فیلیپ چلادک، تحلیلگر موسسه بلومبرگ اینتلیجنس، مسیر را برای احیای سرمایه گذاری در ایران هموار می کند.
-شرکت دایملر: بزرگترین تولید کننده خودروهای باری جهان در انتظار نتیجه مذاکرات هسته ای است تا پس از گذشت 4 سال از بستن دفتر خود در تهران، در مورد طرح های آینده خود در این کشور تصمیم گیری کند.
-شرکت پژو: این شرکت در حال مذاکره با شرکت ایران خودرو برای انجام یک پروژه مشترک است تا با لغو تحریم ها فعالیت های خود را آغاز کند. ژان کریستوف کومارد، تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت، فروش خودرو در ایران در سال 2017 به رقمی بی سابقه خواهد رسید.
-شرکت رنو: تنش ها بر سر برنامه هسته ای ایران، حدود دو سال قبل سومین شرکت خودروسازی بزرگ اروپا را ناگزیر از توقف صادرات به این کشور کرد.
لغو بخشی از تحریم ها در نوامبر 2013، به رنو اجازه داد تا صدور قطعات به شرکای ایرانی خود را از سر بگیرد. لغو تحریم ها به رنو کمک خواهد کرد تا مجددا فعالیت خود در ایران را گسترش دهد.
-شرکت شلمبرگر: راب وست، تحلیلگر بازار بورس در لندن گفت، شرکت های ارائه دهنده خدمات نفتی نظیر شلمبرگز «اولین نفع برندگان از لغو تحریم ها خواهند بود.»
این شرکت مستقر در تگزاس در آوریل 2013 اعلام کرد که پس از کسب 98 میلیون دلار درآمد و 56 میلیون دلار سود از فعالیت در ایران در سه ماهه نخست آن سال، فعالیت هایش در ایران را متوقف می کند.
-شرکت توتال: این شرکت نفتی فرانسوی احتمالا جزء اولین شرکت های نفتی خواهد بود که از لغو تحریم ها منتفع می شود، زیرا خواهد توانست ساخت یک تاسیسات صدور ال ان جی با ظرفیت روزانه 2 میلیارد فوت مکعب را در این کشور از سر بگیرد.
۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۷:۴۰
تسنیم |
تعداد بازدید : ۴۹۸