مراسم تجلیل از پیشکسوتان اتاق‌های بازرگانی ایران در مشهد برگزار شد / نعمت‌زاده: بخش خصوصی نظاره‌گر نباشد / جلال‌پور: به‌جای زنده‌یاد به فکر زنده‌باد باشیم

مراسم تجلیل از پیشکسوتان اتاق‌های بازرگانی ایران در مشهد برگزار شد / نعمت‌زاده: بخش خصوصی نظاره‌گر نباشد / جلال‌پور: به‌جای زنده‌یاد به فکر زنده‌باد باشیم
مراسم نکوداشت و تجلیل از هیات رییسه اتاق ایران و روسای اتاق‌های سراسر کشور در دوره هفتم، در مشهد مقدس برگزار شد. اتفاقی که هیات رییسه کنونی اتاق ایران از مدت‌ها پیش برای آن برنامه‌ریزی کرده بود و اعضای آن قصد داشتند به همین بهانه نیز دومین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران را در مشهد و در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج (ع) برپا کنند.
در این مراسم که روز گذشته برگزار شد، از اعضای هیات رییسه اتاق ایران و اتاق‌های شهرستان‌ها در دوره هفتم که به هیات رییسه دوره هشتم راه نیافتند تقدیر شد تا به گفته جلال‌پور، این اقدام به سنتی تبدیل شود تا از بزرگان بخش خصوصی و آنها که تولید را به توسعه پیوند زده‌اند، در دوره حیات‌شان تقدیر و تجلیل به عمل آید.

این مراسم یک مهمان ویژه هم داشت؛ محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز خود را به مشهد رساند تا در ضیافت بخش خصوصی شرکت کند. او البته حرف‌هایی هم برای گفتن در این گردهمایی داشت که به مذاق فعالان اقتصادی خوش آمد و بارها از سوی نمایندگان بخش خصوصی مورد تشویق قرار گرفت.

ضیافت اتاق بازرگانی ایران در هتل درویشی مشهد برگزار شد و از چهره‌هایی چون یحیی آل‌اسحاق رییس سابق اتاق تهران، حاج رحیم صادقیان رییس سابق اتاق تبریز، عبدالرحمن سلیمانی رییس سابق اتاق اهواز، محمود اسلامیان عضو سابق هیات رییسه اتاق ایران، غلامرضا اکبری‌زاده رییس سابق اتاق آبادان، خسرو کسائیان رییس سابق اتاق اصفهان، رضا فرزانه رییس سابق اتاق کاشان، علا میرمحمدصادقی عضو سابق هیات رییسه اتاق ایران، کیهان‌فر رییس سابق اتاق ارومیه، نقشی‌زادیان رییس سابق اتاق سنندج، طوسی رییس سابق اتاق البرز، موسوی رییس سابق اتاق همدان، رشدیه رییس سابق اتاق مازندران، مسعود کرباسیان عضو سابق هیات رییسه اتاق ایران و دامغانی رییس سابق اتاق گلستان تجلیل به عمل آمد.

در این مراسم به رسم یادبود به این چهره‌های شاخص اتاق بازرگانی، لوح تقدیر به همراه یک دست قالیچه به عنوان سجاده و نیز تمبر یادبود اعطا شد.

ترویج سنت تقدیر از بزرگان بخش خصوصی
در ابتدای این مراسم، غلامحسین شافعی رییس اتاق مشهد که میزبانی مراسم را برعهده داشت، پشت تریبون ایستاد و طی سخنانی به جایگاه والای فعالان عرصه تولید و اقتصاد اشاره کرد و برگزاری مراسم تجلیل و نکوداشت بزرگان بخش خصوصی را نشانه بلوغ فکری در جامعه و احترام به طبقه کارآفرین و پدیدآورندگان توسعه و اشتغال در کشور دانست.
عضو هیات رییسه اتاق ایران، ترویج و اشاعه فرهنگ احترام به فعالان اقتصادی را ضروری عنوان کرد چرا که به گفته وی، پایه‌گذاران توسعه و پیشرفت کشور در دوره پیش رو، فعالان کسب وکار و بخش خصوصی هستند.

تغییر نگرش‌ها به سرمایه داران
علا میرمحمد صادقی نیز در این مراسم به تغییر نگاه حاکمیت و جامعه به بخش خصوصی و صاحبان سرمایه و کارآفرینی اشاره کرد و گفت: «در اوایل انقلاب اسلامی، شرایط به شدت علیه طبقه کارآفرین و سرمایه‌گذاران بود به طوری که حتی کارکنان اتاق بازرگانی ایران نیز از پذیرش مدیران تازه وارد در این اتاق سر باز زدند و در ابتدای ورود ما به اتاق بازرگانی فشارهای زیادی چه از سوی دولت وقت و چه از سوی مردم متوجه ما بود.»

به گفته وی، برخی مسولان رده بالای دولت بعد از انقلاب نیز اعتقادی به بخش خصوصی و اتاق بازرگانی نداشتند و حتی معتقد بودند که ضرورتی برای وجود اتاق بازرگانی نیست و این نهاد باید در وزارت بازرگانی ادغام شود.

عضو هیات رییسه اتاق تهران با این حال تصریح کرد که در حال حاضر و شرایط کنونی، بخش خصوصی از احترام و جایگاه ویژه‌ای نزد حاکمیت و مردم برخوردار شده است از این رو فعالان اقتصادی باید از این فرصت برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور استفاده کند.

پیوند بخش خصوصی داخل با خارج
یحیی آل‌اسحاق رییس سابق اتاق تهران و عضو فعلی هیات نمایندگان این اتاق نیز هنگامی که پشت تریبون ایستاد، از ویژگی‌های مدیریت جاری و تاسیسی سخن گفت. به اعتقاد وی، مدیرانی که در دوران خدمت خود به عملیات تاسیسی می‌اندیشند و به آن اهتمام ویژه‌ای قائل هستند، به مراتب نسبت به مدیران جاری ماندگارتر هستند.

وی به فصل تازه‌ای که به دنبال توافق هسته‌ای پیش روی کشور قرار گرفته است اشاره کرد و گفت: «حال نوبت به افسران اقتصادی رسیده است که برای اعتلای کشور نقش‌آفرینی کنند.»
آل‌اسحاق با بیان اینکه غفلت در این مقطع می‌تواند آسیب جبران‌ناپذیری را پیش روی کشور قرار دهد، افزود: «زمان آن فرا رسیده تا واحدهای تولیدی و نهادهای اقتصادی خود را با جامعه و بنگاه‌های بین‌المللی متصل کنیم چرا که اگر این وصل اتفاق افتد ضعف‌های گذشته را می‌توان جبران کرد در غیر این‌صورت شرایط بسیار سختی را برای آینده پیش رو خواهیم داشت.»

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران توجه به واحدهای کوچک و متوسط را یک ضرورت دانست و افزود: «اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم باید واحدها و شرکت‌های همگن در عرصه بین‌المللی را برای پیوند و همکاری با شرکت‌ها و بنگاه‌های داخلی بیابیم.»

گسترش تولید برای مقابله با فساد
استاندار خراسان رضوی نیز در این گردهمایی گفت: «با برگزاری مراسم‌های تجلیل و نکوداشت از فعالان اقتصادی، هم برای چهره‌های گذشته این بخش از جامعه شأن و منزلت خاصی قائل شده‌ایم هم آنکه به آیندگان این پیام رسانده می‌شود که اگر شغلی ایجاد و تحولی برقرار کنند، به مانند گذشتگان در اذهان باقی خواهند ماند.» رشیدیان با بیان اینکه در خراسان رضوی اغلب فعالیت‌های اقتصادی در دست بخش خصوصی است گفت: «تولید به خوبی می‌تواند در مقابل انحطاط و فساد بایستد و با ایجاد هر شغل، کشور یک گام به سمت پیشرفت و تعالی حرکت خواهد کرد.»

بخش خصوصی نظاره‌گر نباشد
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز طی سخنانی، به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی توصیه کرد که در مواجهه با مشکلات و حضور در عرصه کسب وکار، ترس به دل راه ندهند.
محمدرضا نعمت‌زاده با بیان اینکه در کارهای بزرگ همواره افرادی پیدا می‌شوند که جز بدخواهی در فکر و اندیشه چیز دیگری نیستند، افزود: «امروز اتاق‌های بازرگانی دارای قدرت و توان بالایی هستند که از جانب قانون به آنها این قدرت داده شده است بنابراین، بخش خصوصی به جای آنکه بترسد و مدام بگوید که دولت اجازه نمی‌دهد، از این توان و قدرت ذاتی خود استفاده کرده و مطالبات خود را با دولتمردان در میان بگذارد. او گفت: «شاید مدیرانی که در دولت هستند نتوانند به راحتی مشکلات را بر زبان بیاورند و گلایه کنند اما بخش خصوصی این دغدغه را ندارد لذا بدون ترس حرف‌ها و خواسته‌ها و راهنمایی‌های خود را با مسولان دولت در میان بگذارید.»

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش، بر تعامل با دنیا و کشورهای دیگر تاکید کرد و افزود: «امروز دیگر نمی‌توان فقط به فکر صادرات بود و از واردات حرفی نزد چرا که به همان اندازه که به صادرات نیاز داریم، واردات نیز گره‌گشای مشکلات کشور است و لذا باید به دنبال ایجاد و برقراری تراز مثبت در تجارت خارجی بود.»

نعمت‌زاده همچنین بر ایجاد فناوری در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور تاکید کرد و از بخش خصوصی خواست در این مسیر آستین‌ها را بالا زده و به فکر ایجاد مراکز فناوری در کشور باشند.

او در عین حال معتقد است که در حال حاضر پروژه‌ها و کارهای زیادی در کشور برای انجام دادن وجود دارد و بخش خصوصی به بهانه آنکه منابع مالی وجود ندارد به سراغ آن نمی‌رود. وی گفت: «این بدآموزی را در کشور باید ریشه‌کن کرد که برای انجام هر کاری ابتدا باید ذیحساب آن مشخص شود در حالی که تا کاری انجام نشود پولی نیز وجود نخواهد داشت لذا بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نظاره‌گر نباشند و پا به میدان بگذارند.»

نعمت‌زاده در پایان سخنان خود، اعلام کرد که دولت در امور بخش خصوصی دخالت نمی‌کند و اعتقادی نیز به آن ندارد، پس بخش خصوصی به راحتی برای انجام امور اقتصادی و تولیدی گام بردارد.

احیای سنت تجلیل از فعالان اقتصادی
رییس اتاق ایران به عنوان آخرین سخنران این مراسم، به تشکیل شورای عالی پیشکسوتان در ابتدای شروع به کار هیات رییسه دوره هشتم اشاره کرد و گفت: «اتاق ایران به دنبال آن است تا سنت تجلیل از بزرگان کسب وکار را احیا کند و شعار زنده‌باد را به جای زنده یاد همواره به کار برد.» 

جلال‌پور اظهار امیدواری کرد که بخش دولتی نیز به تبعیت از بخش خصوصی این سنت را در پیش گیرد و برای ایجاد انگیزه در کسانی که به کشور و جامعه خدمت کرده اند، مراسم تقدیر و نکوداشت برگزار کند.







۱۸ مرداد ۱۳۹۴ ۱۱:۴۸
تعداد بازدید : ۶۰۹