تفاوت نفت برنت با نفت وست تگزاس (WTI) چیست؟ +اینفوگرافیک

نفت خام برنت و نفت سبک وست تگزاس (WTI) دو مرجع اصلی قیمت‌گذاری نفت در بازارهای جهانی هستند. اما این دو نفت چه تفاوتی دارند و چرا برای اقتصاد جهان تا این حد مهم‌اند؟

به گزارش «انرژی پرس»، در دنیای انرژی، وقتی صحبت از قیمت جهانی نفت می‌شود، دو نام بیشتر از همه شنیده می‌شود: نفت خام برنت و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI).

این دو نوع نفت، نه‌تنها برای مصرف‌کنندگان بزرگ نفت در جهان اهمیت دارند، بلکه شاخص‌هایی تعیین‌کننده برای قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی محسوب می‌شوند.

نفت برنت چیست؟

نفت برنت بیشتر از میدان‌های نفتی دریای شمال استخراج می‌شود و بازار اصلی آن کشورهای اروپایی و آسیایی است. این نفت به‌دلیل گوگرد کم، در دسته نفت‌های «شیرین» و «سبک» قرار دارد و برای پالایش به بنزین و دیزل باکیفیت بسیار مناسب است. همین ویژگی‌ها باعث شده پالایشگاه‌ها تمایل زیادی به استفاده از آن داشته باشند و در نتیجه، تقاضای بالا قیمت آن را بالا نگه دارد.

نفت WTIچیست؟

در سوی دیگر، نفت WTI که مخفف West Texas Intermediate است، بیشتر در ایالت‌های جنوبی آمریکا تولید می‌شود. این نفت نیز سبک و شیرین است و ارزش حرارتی بالایی دارد. کیفیت بالا و دسترسی آسان باعث شده که پالایشگاه‌های آمریکای شمالی علاقه زیادی به استفاده از آن داشته باشند.

تفاوت بین نفت برنت و WTI

با وجود شباهت‌های زیاد، تفاوت‌هایی میان این دو نفت وجود دارد. برای مثال، نفت WTI کمی سبک‌تر از برنت است، اما چون محل تولید آن در خشکی است و صادرات آن به نسبت دشوارتر است، معمولاً قیمت پایین‌تری نسبت به برنت دارد. در مقابل، نفت برنت به‌دلیل موقعیت دریایی‌اش دسترسی راحت‌تری به بازارهای جهانی دارد و بیشتر در معاملات جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما این فقط تفاوت‌های فیزیکی نیست که اهمیت دارد. جغرافیای سیاسی هم بر قیمت این نفت‌ها تاثیر زیادی دارد. مثلا درگیری‌های خاورمیانه یا تحولات اوکراین، بیشتر بر قیمت نفت برنت اثر می‌گذارد؛ در حالی که سیاست‌های داخلی آمریکا یا وضعیت ذخایر نفتی این کشور مستقیما روی قیمت WTI تاثیر دارد.

در نهایت، نوسانات قیمت این دو نفت می‌تواند پیامدهای بزرگی برای بازارهای جهانی داشته باشد. افزایش قیمت نفت باعث بالا رفتن هزینه حمل‌ونقل و تولید در صنایع مختلف می‌شود و کاهش آن می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و رونق برخی بخش‌ها کمک کند. عواملی چون تولید اوپک، تحریم‌ها، نوسانات اقتصادی و حتی ارزش دلار، همگی می‌توانند قیمت نفت را دستخوش تغییر کنند.

۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۱۰:۳۴
تعداد بازدید : ۲۵