دغدغه تولیدکنندگان بیش از افزایش قیمت، قطعی برق و گاز است

دغدغه تولیدکنندگان بیش از افزایش قیمت، قطعی برق و گاز است

دو گزارش تحلیلی در حوزه بهای برق و گاز که توسط معاونت کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران با کمک پژوهشگران و نظرسنجی از فعالان اقتصادی انجام شده است که نشان می‌دهد تولیدکنندگان بیش از افزایش قیمت، نسبت به قطعی برق و گاز و از دست رفتن مواد اولیه و وارد شدن خسارت به دستگاه‌هایشان دغدغه دارند.

به گزارش اوپکس از اتاق تهران، معاونت کسب‌و‌کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با تهیه دو گزارش تحلیلی، جدی‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی ناشی از افزایش نرخ بهای برق و گاز و همین‌طور سهمیه‌بندی آن را احصا و نسخه‌ای از آن را در اختیار دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران قرار داد.

این دو گزارش بر مبنای طرح پژوهشی معاونت کسب‌و‌کار اتاق تهران و نظرسنجی از 500 فعال اقتصادی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به دست آمده و نتایج آن نشان می‌دهد که 45 درصد از بنگاه‌های مورد بررسی در این تحقیق، روش جایگزین برای تامین برق در اختیار ندارند.

بر اساس این تحقیق، میزان تاثیر قیمت برق و گاز مصرفی در قیمت تمام شده تولیدات، 5 تا 10 درصد برآورد شده و این در حالی است که درصد بالایی از بنگاه‌های مورد تحقیق در این بررسی، اعلام کرده‌اند که افزایش قیمت برق و گاز تاثیر اندکی بر از دست رفتن بازارهای بین‌المللی این بنگاه‌ها خواهد داشت.

همچنین، بخش عمده‌ای از پرسش‌شوندگان اعلام کرده‌اند که در صورت قطعی یا سهمیه‌بندی برق، به محصولات تولیدی و مواد اولیه آنان آسیب وارد آمده و دستگاه‌ها و تجهیزات این واحدها دچار خسارت خواهد شد. بر این اساس، بیشتر صاحبان واحدهای تولیدی در این پژوهش، دریافت تسهیلات مالی و معافیت‌های تشویقی برای تامین روش جایگزین تولید برق در واحد خود را راهکار اصلی در شرایط قطعی یا سهمیه‌بندی برق اعلام کرده‌اند.

در پژوهش صورت گرفته از سوی معاونت کسب‌و‌کار اتاق تهران، راهکارهایی از جمله اطلاع‌رسانی به موقع از زمان قطعی برق، امکان‌سنجی احداث نیروگاه برق در نزدیکی شهرک‌های تولیدی و نیز بررسی طرح تعیین نرخ افزایش یا کاهش بهای برق و گاز بر مبنای نوع صنعت و میزان مصرف بنگاه‌های تولیدی، به عنوان روشی برای جلوگیری از آسیب بیشتر به واحدهای تولیدی، پیشنهاد شده است.

۲۵ بهمن ۱۴۰۰ ۱۴:۴۵
انرژی امروز |
تعداد بازدید : ۱۷۵