راه‌اندازی واحدهای تولید بخار، آب صنعتی و نیتروژن در پالایشگاه نفت اصفهان


به گزارش روابط عمومی و بین‌الملل شرکت پالایش نفت اصفهان، عملیات راه‌اندازی سه واحد ۸۱، ۴۱A و ۴۱B با هدف ارتقای ظرفیت تولید بخار، آب صنعتی و گاز نیتروژن در این پالایشگاه در حال انجام است.
واحد ۴۱A شامل پمپ‌های آب بویلر فید واتر (BFW)، گاززدا و دیگ‌های بخار شماره ۰۱-۴۱ تا ۰۳-۴۱ بوده و ظرفیت تولید ۲۲۷ تن بخار در ساعت را دارد. طبق برنامه‌ریزی، دیگ بخار شماره ۰۲-۴۱ تا پایان ماه جاری وارد مدار تولید می‌شود.
واحد ۴۱B متشکل از سیستم‌های حذف روغن از آب (DO)، تصفیه آب (UF)، آب‌شیرین‌کن (RO) و تولید آب بدون املاح (DM) است. ظرفیت اسمی تولید این واحد ۷۰۰ مترمکعب در ساعت بوده که هم‌اکنون با ظرفیت ۱۸۰ مترمکعب در ساعت فعالیت دارد. آب DM تولیدی این واحد به‌عنوان خوراک اصلی دیگ‌های بخار و سایر واحدهای پالایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین، واحد ۸۱ (تولید گاز نیتروژن) در مرحله راه‌اندازی قرار دارد و هم‌اکنون تست عملکرد تجهیزات آن در حال انجام است. پیش‌بینی می‌شود کمپرسور این واحد تا پایان هفته جاری راه‌اندازی و بهره‌برداری کامل آن تا پایان مهرماه انجام شود. ظرفیت تولید این واحد ۲۷۸۰ نرمال مترمکعب در ساعت شامل ۲۳۰۰ نرمال مترمکعب نیتروژن گازی و ۴۷۰ نرمال مترمکعب نیتروژن مایع است.
در حال حاضر، میزان تولید بخار در پالایشگاه شمالی حدود ۱۰۸۵ تن در ساعت است که بخشی از آن به پالایشگاه جنوبی ارسال می‌شود. این امر فشار مضاعفی بر واحدهای بخار و تصفیه آب وارد کرده است. راه‌اندازی دیگ بخار جدید در سیستم BFW ضمن کاهش فشار عملیاتی، امکان انجام تعمیرات اساسی و افزایش قابلیت اطمینان پالایشگاه را فراهم خواهد کرد.
شایان ذکر است با الحاق واحد RO2 (واحد ۴۶) به مدار تولید، گام مهمی در بهبود فرآیند تأمین آب دریا و ارتقای پایداری تأمین آب صنعتی برداشته شده است.
۱۳ مهر ۱۴۰۴ ۱۶:۴۰
تعداد بازدید : ۳۴