مجارستان:شیر نفت روسیه را باز کنید

وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد این کشور تصویب وام ۹۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین را تا زمان ازسرگیری جریان نفت روسیه از خط لوله «دروژبا» مسدود خواهد کرد.
انتقال نفت روسیه به مجارستان و اسلواکی از ۲۷ ژانویه متوقف شده است. مقام‌های اوکراینی دلیل این وقفه را آسیب به خط لوله دروژبا در پی حمله پهپادی روسیه عنوان کرده‌اند. این خط لوله نفت خام روسیه را از خاک اوکراین به اروپای مرکزی منتقل می‌کند.
با این حال، مجارستان و اسلواکی بدون ارائه مدرک، اوکراین را به تعمد در توقف عرضه متهم کرده‌اند. دو کشور که از معافیت موقت در چارچوب سیاست اتحادیه اروپا برای تحریم واردات نفت روسیه برخوردارند، در واکنش به این اختلال، صادرات گازوئیل به اوکراین را نیز در هفته جاری متوقف کرده‌اند.
«پیتر سییارتو» وزیر خارجه مجارستان در پیامی ویدئویی اوکراین را به «باج‌خواهی» متهم کرد و گفت بوداپست از وام بدون بهره‌ای که اتحادیه اروپا در دسامبر برای تأمین نیازهای نظامی و اقتصادی کی‌یف تصویب کرده، حمایت نخواهد کرد. وی افزود: «تا زمانی که اوکراین مانع ازسرگیری انتقال نفت به مجارستان شود، ما تصمیم‌های مهم و به سود اوکراین در اتحادیه اروپا را مسدود خواهیم کرد.»
این موضع‌گیری در حالی صورت می‌گیرد که تقریباً تمامی کشورهای اروپایی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، واردات انرژی از مسکو را کاهش داده یا متوقف کرده‌اند؛ اما مجارستان و اسلواکی همچنان واردات نفت و گاز روسیه را حفظ کرده‌اند.
«ویکتور اوربان» نخست‌وزیر ملی‌گرای مجارستان که از منتقدان سرسخت تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه به شمار می‌رود، پیش‌تر تأکید کرده بود اقتصاد کشورش به انرژی روسیه وابسته است. همچنین نخست‌وزیر اسلواکی نیز تهدید کرده در صورت ادامه توقف انتقال نفت، تأمین برق اضطراری اوکراین را قطع خواهد کرد.
در حالی که همه ۲۷ عضو اتحادیه اروپا از بسته وام جدید حمایت نکرده‌اند، مذاکرات برای حفظ اجماع در این زمینه ادامه دارد.

منبع:ایرنا
۳ اسفند ۱۴۰۴ ۱۰:۳۰
تعداد بازدید : ۱۶