ذخیره 3.5 میلیاردی لیتری گازوئیل برای تامین سوخت نیروگاه‌ها

عضو کمیسیون انرژی مجلس: 3.5 میلیارد لیتر گازوئیل برای تامین سوخت نیروگاه‌ها در فصل زمستان ذخیره سازی شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در دومین همایش کابران توربین‌های گازی با اشاره به شرایط صنعت برق کشور در دوران جنگ گفت: نیروگاه‌های کشور با وجود آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های انرژی، صحنه تولید را ترک نکردند و روند تولید برق ادامه یافت. مجموعه وزارت نیرو حدود 80 تا 90 هزار میلیارد تومان در اثر حملات دشمن آمریکایی- صهیونی خسارت دید، اما با وجود این خسارت‌ها، روند تولید انرژی ادامه پیدا کرده است.
بیش از 70 درصد برق کشور وابسته به نیروگاه‌های گازی است
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به نقش نیروگاه‌های گازی در تأمین برق کشور گفت: بیش از 70 درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های گازی تأمین می‌شود و این موضوع اهمیت استمرار فعالیت این نیروگاه‌ها را در شرایط تحریم و محدودیت‌های موجود نشان می‌دهد.
سنگدوینی ادامه داد: باید قدر ظرفیت‌های صنعت برق و فعالان این حوزه را بدانیم؛ چراکه تولید برق در شرایط فعلی کشور، کار ساده‌ای نیست.
ذخیره‌سازی 3.5 میلیارد لیتر سوخت نیروگاه‌ها
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها گفت: در کمیسیون انرژی و جلسات مشترک با وزارتخانه‌های نیرو، نفت، صمت، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی و همچنین دستگاه‌های مرتبط، موضوع تأمین سوخت نیروگاه‌ها بررسی شد.
سنگدوینی افزود: در این جلسات تصمیم‌گیری شد که ذخایر نیروگاه‌ها افزایش پیدا کند تا در صورت بروز کمبود گاز، نیروگاه‌ها از مدار خارج نشوند. در نتیجه این اقدامات، بیش از 3.5 میلیارد لیتر سوخت برای نیروگاه‌ها ذخیره شد.
شرایط تأمین گاز نیروگاه‌ها سخت‌تر شده است
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به وضعیت گازرسانی در زمستان امسال اظهار کرد: شرایط تأمین گاز نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته سخت‌تر است و باید برای مدیریت این شرایط از هم‌اکنون برنامه‌ریزی شود.
وی ادامه داد: در جریان حملات، چهار فاز از پالایشگاه‌های پارس جنوبی آسیب دید و حدود 330 میلیون مترمکعب ظرفیت تولید گاز از مدار خارج شد. بخشی از این ظرفیت در مدت کوتاهی به مدار بازگشت و قرار است بخش‌های دیگری نیز مجدداً وارد مدار شوند.
سنگدوینی تأکید کرد: در کنار افزایش تولید، مدیریت مصرف انرژی یکی از مهم‌ترین و در دسترس‌ترین راهکارها برای عبور از ناترازی است. اگر مصرف به‌درستی مدیریت شود، می‌توان تولید و فعالیت صنایع را پایدار نگه داشت.
هدف؛ جلوگیری از توقف تولید و صنعت
وی گفت: با وجود آسیب به نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها، تأمین برق، گاز، بنزین و نفت و همچنین حمل‌ونقل کشور ادامه پیدا کرد و این موضوع نشان‌دهنده تلاش فعالان صنعت انرژی است.
سنگدوینی خاطرنشان کرد: باید شرایط به‌گونه‌ای مدیریت شود که در زمستان پیش‌رو، تولید در کشور متوقف نشود،، حمل‌ونقل دچار مشکل نشود و بخش خانگی و تجاری نیز با محدودیت جدی مواجه نشود.
۷ مهر ۱۴۰۵ ۱۵:۴۱
تعداد بازدید : ۱۴