بلاتکلیفی خصوصی سازی درنفت فعلان اقتصادی را روی نیمکت ذخیره نشاند

بلاتکلیفی خصوصی سازی درنفت فعلان اقتصادی را روی نیمکت ذخیره نشاند
شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بررسی سناریوهای مختلف برای واگذاری پتروشیمی دماوند خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، عباس‌شعری‌مقدم، با بیان این که تاکنون چند بار طرح واگذاری پتروشیمی دماوند به بخش خصوصی ناکام مانده است، گفت: بر اساس پیشنهاد سازمان خصوصی سازی، امکان واگذاری این مجتمع به کنسرسیوم‌‌‌ها فراهم 
شده است.
وی افزود: هم اکنون با توجه به علاقه سهامداران همه مجتمع‌های استفاده کننده از محصولات پتروشیمی دماوند برای خرید سهام این مجتمع، یکی از سناریوهای قوی برای واگذاری مجتمع دماوند فروش سهام به کنسرسیوم این شرکت‌ها است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی یکی دیگر سناریوهای واگذاری پتروشیمی دماوند را فروش این مجتمع به صورت بخش‌های جداگانه دانست و گفت: در این سناریو این مجتمع به چند شاخه تقسیم شده است و هر شاخه به صورت BOO (احداث، تملک و بهره‌برداری) به متقاضیان واگذار می‌شود. وانگهی در صورت واگذاری به این شیوه شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید تأسیسات جانبی و زیر بنایی را حفظ کند.
پیش از این حسین شهریاری، مدیرعامل پتروشیمی دماوند با اعلام خبر بهره‌برداری از فاز نخست پتروشیمی دماوند در سال ٩٤،‌به اولویت دار شدن این شرکت پس از تفاهم‌نامه لوزان اشاره کرده و گفته بود: بر اساس برنامه‌ریزی‌‌‌ها سومین مرحله اعلام واگذاری شرکت پتروشیمی دماوند در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و اگر سرمایه‌گذاران در این مرحله نیز مانند دو مرحله پیش از واگذاری استقبال نکنند، این شرکت در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی باقی می‌ماند. شهریاری با اشاره به استقبال نشدن از واگذاری شرکت پتروشیمی دماوند به دلیل سرمایه‌گذاری بالایی که در آن صورت گرفته است، گفته بود: براساس برنامه فاز نخست، واحد برق دماوند مردادماه و واحد بخار آن پاییز به بهره‌برداری می‌رسد. وی در باره میزان تولید برق و بخار در فاز نخست اظهار کرده بود: ‌ظرفیت نصب شده بخش بخار ۶۰۰ تن در ساعت است و در مرحله نخست در فصل پاییز ۲۰۰ تن در ساعت بخار تولید می‌شود، هم‌چنین ظرفیت نصب شده نیروگاه برق نیز ۳۰۰ مگاوات بوده که در مرحله نخست ٩٠ مگاوات برق تولید می‌شود.
مدیرعامل پتروشیمی دماوند در باره برنامه پیش روی این واحد پتروشیمی نیز تأکید کرده بود: برنامه این شرکت به واگذار شدن یا نشدن آن بستگی دارد، از این رو پس از مشخص شدن وضع مالکیت دماوند،‌درباره آن برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد. نیروگاه برق و بخار شرکت پتروشیمی دماوند از دو بخش برق و بخار برای خدمات دهی به شرکت‌های فاز ۲ پتروشیمی منطقه ویژه پارس عسلویه تشکیل شده است. بر این اساس، واحد برق شامل ۱۲ واحد توربین گازی هر یک به ظرفیت ۱۶۲مگاوات و در مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه ۱٩۴۴ مگاوات در شرایط ایزو است. برآورد مصرف واحدهای فاز۲ معادل ۱۵۰۰ تا ۱۵۳۰ مگاوات در شرایط عادی و بیشینه است. با توجه به حجم عظیم سرمایه‌گذاری پروژه‌های یوتیلیتی بخش دریایی پتروشیمی دماوند، ابتدا عملیات اجرایی فاز ۱ طرح، به همراه بخش دریایی کل پروژه آغاز شده است و در مرحله کنونی پروژه نیروگاه فاز نخست با پیشرفت حدود ٩۵ درصدی تا چندماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.مرضیه‌شاهدایی، مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران چندی پیش با بیان این که پتروشیمی دماوند نیاز به 4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد، گفته بود: از روز نخست تاکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی از محل منابع داخلی خود یک میلیارد دلار در این طرح سرمایه‌گذاری کرده است.
شاهدایی تأکید کرده بود که بخش خصوصی پیش از خرید سهام پتروشیمی دماوند در بورس باید سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی را در این طرح بازگرداند. وی افزوده بود: هم اکنون ناتوانی بخش خصوصی در پرداخت هزینه اولیه (یک میلیارد دلار) به این شرکت و نیز سرمایه‌گذاری 3 میلیارد دلاری از عوامل اصلی فروخته نشدن این طرح است. مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به برگزاری نشست‌های مشترک با صندوق‌های سرمایه‌گذاری بزرگ کشور درباره واگذاری سهام پتروشیمی دماوند، گفته بود: همه این صندوق‌‌‌ها تقاضا دارند سرمایه اولیه‌ای که شرکت ملی پتروشیمی تاکنون در این طرح هزینه کرده است پس از بهره‌برداری به این شرکت پرداخت شود.
شاهدایی اظهار کرده بود: بزرگ‌‌‌ترین عامل ارتباطی ٢٤ طرح پتروشیمی در فاز ٢ پارس جنوبی، پتروشیمی دماوند است، از این رو از لحاظ حاکمیتی و مدیریتی بهتر است تا زمانی که این طرح به بهره‌برداری می‌رسد، مدیریت آن دولتی بماند.
۶ آبان ۱۳۹۴ ۱۲:۵۵
تعداد بازدید : ۵۱۲