سوآپ نفت خام از طریق خط لوله شمال کشور آغاز می‌شود

سوآپ نفت خام از طریق خط لوله شمال کشور آغاز می‌شود
انتقال نفت خام خط لوله سوآپ کشور پس از هفت سال وقفه با ظرفیت جابجایی روزانه ۵۰۰ هزار بشکه به‌طور رسمی آغاز می‌شود.

به گزارش شانا، سیدحمید حسینی، مدیر منطقه شمال شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: تاکنون سه کشتی به پایانه نفتی نکا وارد شده و ۹ کشتی دیگر هم در راه است تا ذخایر به اندازه ای برسد که بتوان نفت خام را به خط لوله تزریق و عملیات سوآپ را رسما آغاز کرد.

به گفته وی، سوآپ نفت خام با تاسیسات منطقه شمال خطوط لوله و مخابرات و از طریق ۲۷۲ کیلومتر خطوط لوله ۳۰ و ۳۲ اینچ انجام می‌شود.

مدیر منطقه شمال شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با بیان اینکه حدود هفت سال است که عملیات سوآپ در این منطقه انجام نشده، افزود: این مدت برای اینکه از خوردگی و صدمات خط لوله جلوگیری شود، به طور معکوس عملیات انتقال نفت خام را انجام می دادیم و حتی عملیات پیگرانی هم برای خط به‌طور مداوم انجام می شد.

حسینی با اشاره به اینکه هم اکنون آمادگی کامل برای اجرای سوآپ انتقال نفت در این منطقه وجود دارد، گفت: زمانی که محموله های وارد شده به اندازه ای برسد که بتوان کار را آغاز کرد، عملیات سوآپ  با حجم ۹۰ تا ۱۱۰ هزار بشکه در داخل خط کلید خواهد خورد.

بر اساس این گزارش عملیات نفت خام وارداتی (طرح سوآپ) پس از امتزاج و ذخیره سازی در مخازن پایانه نفتی نکا، از سوی مراکز انتقال نفت نکا، ساری، گل پل و اوریم پمپاژ و از طریق خط لوله۳۲ اینچ با عبور از مناطق جنگلی و سخت گذر کوهستانی استانهای مازندران و تهران پس از طی مسافت ۲۲۰ کیلومتر در فشارشکن مغانک به منطقه تهران تحویل می شود.

بازدید خبرنگاران از تاسیسات خطوط لوله مخابرات منظقه شمال 15 

شرایط دشوار انتقال نفت در شمال

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال به سخت گذر بودن مسیرهای خطوط لوله در منطقه شمال اشاره کرد و افزود: یکی از قوی ترین فشارشکن های دنیا در این منطقه قرار گرفته است

به گفته وی خطوط لوله ۳۲،  ۱۶و ۱۲ اینچ که از ساری به سمت تهران کشیده شده است، جزو مسیرهای خطرناک محسوب می شوند که حتی گاهی اوقات پای پیاده هم به سختی می شود از آن گذر کرد.

حسینی با بیان اینکه به همین علت هم نگهداری و ایمن سازی خطوط لوله یکی از سخت ترین کارهایی است که انجام می شود، اظهار کرد: در سال گذشته حدود ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ایمن سازی خطوط هزینه شده است.

تغییر مسیر ۸ کیلومتر از خط لوله فرآورده در گرگان

حسینی درباره پروژه تغییر مسیر بخشی از خط لوله انتقال فرآورده در گرگان اظهار کرد: با ایجاد مسیر جدید در خط انتقال نفت علی آباد – گرگان، خط لوله ۸ اینچ انتقال فرآورده های نفتی از محدوده شهری گرگان خارج می‎شود.

وی با اشاره به توسعه مناطق مسکونی در محدوده شهرها و نزدیک شدن منازل مردم و اماکن عمومی به حریم خطوط لوله در شهر گرگان، گفت: با پیگیری های انجام شده و موافقت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، عملیات تغییر مسیر خط لوله ۸ اینچ علی‌آباد – گرگان در محدوده شهری گرگان به طول تقریبی ۸ کیلومتر از اواخر پارسال آغاز شده است.این پروژه از کیلومتر ۴۱ تا کیلومتر ۴۹ خط لوله علی آباد – گرگان از سوی پیمانکار در حال انجام است.

وی با اشاره به فشار بالای سیالات نفتی درون خط لوله و ظرفیت بالای خطرآفرینی در مناطق مسکونی، مهمترین هدف از اجرای عملیات تغییر مسیر را حفظ سلامت مردم و تقویت ایمنی در فرآیند انتقال فرآورده های نفتی اعلام کرد.

به گفته حسینی، در مجموع ۱۴ میلیارد تومان به منظور خرید، نصب و اجرای پروژه تغییر مسیر ۸ کیلومتر از خط لوله فرآورده علی آباد- گرگان هزینه خواهد شد.

وی در پایان افزود: در هرماه به طور میانگین حدود ۸۱ میلیون و ۶۷۰ هزار لیتر فرآورده در استان گلستان و همچنین ۱۸۱ میلیون لیتر فرآورده نیز در استان مازندران به شرکت ملی پخش تحویل و از تردد ۸۷۶ تانکر در جاده‌ها جلوگیری می شود.

به گزارش شانا، منطقه شمال یازدهمین منطقه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد. مرکز این منطقه در استان مازندران در شهرستان ساری واقع شده است.

عملیات انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در منطقه از سوی ۵ مرکز انتقال نفت (نکا، ساری، گل پل، اوریم، مرگاو)، ۳ فشارشکن(ورسک شهیدبابایی، لاجیم، علی آباد)، سه تاسیسات انتهایی (ساری، گرگان، گنبد) و از طریق حدود ۶۲۰ کیلومتر خطوط لوله انجام می شود.


۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ۱۶:۵۱
تعداد بازدید : ۷۸۶