میزگرد حمایت از قیر ایرانی

میزگرد حمایت از قیر ایرانی
میزگرد تخصصی حمایت از قیر ایرانی با حضور نمایندگانی از کارگروه تنظیم بازار، شورای رقابت، سازمان حمایت ،پخش فراورده های نفتی، بورس کالای ایران و جمعی از مدیران شرکت های تولیدکننده و صادرکننده از جمله نفت جی، پاسارگاد و هیئت رئیسه کمیسیون قیر و هییت مدیره اتحادیه اوپکس برگزار شد .

وحید شیخی عضو هیئت مدیره اتحادیه اوپکس در ابتدا گفت : یکی از اصلی ترین مشکلات قیر ایران، واردات ته مانده ضایعات پالایشگاه های عراق با نام تجاری VR ، قیر یا هیدروکربن سنگین است که صدمه بسیاری به برند قیر ایرانی زده است . با توجه به اینکه روند واردات این کالا بطور قانونی ثبت سفارش شده و به داخل کشور وارد می شود این ماده ارزان با کیفیت پایین که در مصارف هیدروکربنی هم کاربرد دارد توسط برخی شرکت ها در فرایند تولید قیر استفاده شده و به نام قیر با کیفیت ایرانی عرضه می گردد .
 رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی در ادامه گفت : شرکت های تولیدکننده قیر استاندارد که از قیر ارزان عراقی استفاده نمی کنند نمی توانند با این عرضه ناسالم رقابت داشته باشند و در صورت تداوم این وضعیت لیست متخلفین منتشر می گردد.
طبق اعلام پالایش و پخش امکان تخصیص سالانه 8 میلیون تن وکیوم باتوم جهت تولید قیر وجود دارد و درحال حاضر 5.5 میلیون تن vb برای تولید قیر استفاده میشود و مابقی تبدیل به مازوت  می شود و با هزینه حمل بالا و تخفیف ویژه فروخته می شود‌.
وی در ادامه افزود تا سال 2020 که فروش مازوت با سولفور ۳.۵% ممنوع می گردد می باید بازاریابی و گسترش فروش قیر ایرانی را جهت این حجم از فروش ایجاد نماییم.

021
وحید شیخی از جمله موارد اعتراضی تولیدکنندگان قیر در این میزگرد را، محاسبه خوراک ماه جاری با نرخ دلار سنا 4760 تومان و اعلام نرخ فروش ارز با قیمت 4200 تومان بود که با افت 15 درصدی نرخ خرید مواد اولیه و نرخ فروش، باعث زیان تولیدکننده های قیر گردیده است و انتظار می رود دولت محترم نسبت به این آسیب توجه لازم را داشته باشد .
همچنین یکی دیگر از چالش های این صنعت عملکردهای شرکت بورس کالا که ذینفع تصمیمات اخیر در قیر بوده و هیچگونه همکاری جهت اصلاح آنها ندارد می باشد.
عضو هییت مدیره opex در پایان خواستار تسریع در تشکیل نهاد رگولاتوری و ممنوعیت واردات قطعی و ورود موقت VR یا قیر عراق و صادرات آن با نام قیر ایرانی، رسیدگی به مشکلات این اتحادیه و شکایت اتحادیه های صنفی در مورد عملکرد ناعادلانه بورس کالای ایران و تسریع در تشکیل جلسه کارگروه تنظیم بازار و شورای ملی رقابت با محوریت اتحادیه جهت جمع بندی و رفع مشکلات  قیر ایرانی شد .

 

۲۹ فروردین ۱۳۹۷ ۱۵:۴۶
تعداد بازدید : ۱,۰۴۴