روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی ادامه دارد

روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی ادامه دارد
به گزارش ماه مه موسسه تحقیقاتی پلاتس، متوسط قیمت محصولات اصلی پتروشیمی در بازار سه هزار میلیارد دلاری این محصولات در ماه مه با ۲ درصد کاهش به ۱۲۷۸ دلار در هر تن رسیده است.
در ماه آوریل متوسط قیمت هفت محصول پتروشیمی ۱۳۰۹ دلار بود. در ادامه به تغییرات قیمت این محصولات و علل آن اشاره می‌کنیم؛
در مقایسه با ماه مه سال 2012 قیمت‌ها در ماه‌ مه امسال کمتر از یک درصد کاهش یافته‌اند. سال پیش در ماه مه متوسط قیمت هفت محصول اصلی پتروشیمی 1279 دلار بود.
در ماه گذشته میلادی قیمت اولفین‌ها بیشترین کاهش را داشتند. ماه گذشته قیمت اتیلن برای سومین ماه پی‌در پی کاهش یافت و به کمتر از هر تن 1200 دلار رسید. در ماه فوریه این رقم بیش از 1400 دلار بود. دو عامل اصلی این کاهش قیمت، افول نفت خام و نفتا در ماه آوریل است. در ماه مه متوسط قیمت هر تن اتیلن با 6 درصد کاهش نسبت به ماه آوریل به 1170 دلار رسید.
با این حال قیمت جهانی پلی‌اتیلن نسبت به ماه آوریل تقریبا تغییری نداشت. در ماه مه قیمت پلی‌اتیلن با دانسیته پایین، کمتر از یک درصد کاهش یافت و به 1458 دلار در هر تن رسید. در ماه آوریل این رقم 1460 دلار بود.
قیمت پروپیلن که دومین مولفه اولفین‌ها در شاخص PGPI است در ماه مه 2 درصد کاهش یافت و به هر تن 1228 دلار رسید. در ماه آوریل این رقم 1247 دلار بود. قیمت پلی‌پروپیلن نیز با دو درصد کاهش به هر تن 1441 دلار رسید.
قیمت محصولات آروماتیک در ماه مه عموما رشد کردند. قیمت هر تن تولوئن با 2 درصد رشد به 1158 دلار رسید. قیمت تولوئن معمولا در بهار و تابستان افزایش می‌یابد، زیرا این دو فصل، فصل مسافرت‌ها است و تقاضا برای این محصول پتروشیمی که به بنزین اضافه می‌شود افزایش می‌یابد. قیمت بنزن با یک درصد رشد به هر تن 1322 دلار رسید. در ماه آوریل این رقم 1315 دلار بود. قیمت پارازایلین با 2 درصد کاهش به 1379 دلار رسید.
در ماه گذشته میلادی به رغم رشد شاخص‌های مالی، قیمت محصولات پتروشیمی کاهش یافت.
شاخص متوسط صنعتی داوجونز و شاخص فوتسی در ماه مه دو درصد رشد کردند، اما شاخص نیکی 225 یک درصد کاهش یافت.
از دید تحلیلگران، اگر به هر دلیل قیمت مواد اولیه تولید محصولات پتروشیمی افزایش یابد قیمت این محصولات نیز رشد خواهد کرد.
در هفته‌های اخیر نگرانی‌هایی که درباره کاهش نرخ رشد اقتصاد چین وجود داشته سبب شده است قیمت نفت خام افول کند و پیش‌بینی می‌شود قیمت این ماده خام زیاد افزایش نیابد زیرا رشد تقاضا تدریجی و عرضه کاملا کافی است.
۲۶ خرداد ۱۳۹۲ ۱۹:۵۲
دنیای اقتصاد |
تعداد بازدید : ۱,۰۷۴