بازگشت ایران به بازار سبب افت قیمتها نمی‌شود

بازگشت ایران به بازار سبب افت قیمتها نمی‌شود
بازگشت دوباره ایران به بازار بعد از رفع تحریمها سبب افت قیمتها نمی‌شود، منتها کشورهایی که بازار ایران را گرفته اند باید تولیدشان را کاهش دهند تا بازار متعادل باقی بماند.

به گزارش پایگاه خبری اوپکس به نقل از خبرنگار شانا، مهدی عسلی، مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی امروز ( شنبه، ١٦ خردادماه) دستاوردهای اجلاس ١٦٧ اوپک را برای جمهوری اسلامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این اجلاس نامه وزیر نفت که پیش از آن در اختیار دبیرخانه اوپک قرار گرفته بود به وزرای اوپک ابلاغ شد که حاکی از این بود که ایران بلافاصله بعد از تحریمها به سهم خود در بازار بر می‌گردد.

وی با اشاره به نامه بیژن زنگنه وزیر نفت ایران، ادامه داد: درست است که این بحث مطرح شده که افزایش عرضه از سوی اوپک بر روی قیمتها اثر می‌گذارد، اما جمهوری اسلامی ایران با نامه‌ای که در اختیار وزیران اوپک قرار داد، اعلام کرده با توجه به بازگشت ایران به بازار بعد از رفع تحریمها، برای این‌که این حضور سبب کاهش قیمتها نشود کشورهایی که در این مدت سهم ایران را در بازار گرفته‌اند باید تولید خود را پایین بیاورند تا بازار همچنان متعادل باقی بماند.

مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی ادامه داد: هم اینک صادرات ایران یک میلیون بشکه در روز است که وزیر نفت اعلام کرده است، ما می‌توانیم بعد از رفع تحریمها در مدت کوتاهی ٥٠٠ هزار بشکه به صادرات خود اضافه کرده و ظرف مدت ٦ ماه نیز ٥٠٠ هزار بشکه دیگر به صادرات نفت ایران بیفزاییم. 

وی ادامه داد: در این صورت اگر کشورهایی که سهم ایران را در بازار گرفته‌اند تولید خود را کاهش ندهند، این امکان وجود دارد که بازگشت ایران به بازار سبب کاهش قیمتها شود و آن کشورها ضرر می‌کنند، زیرا صادرات ایران دوبرابر می‌شود و حتی اگر قیمتها به نصف هم برسد به لحاظ مالی برای ایران ضرر محسوب نمی‌شود.

مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی گفت: اما کشورهایی که صادرات فراوانی دارند و بازار ایران را گرفته‌اند با کاهش قیمت نفت متضرر می‌شوند، از آنجا که آنها نمی‌توانند چنین وضعی را تحمل کنند بنابراین مجبور هستند تولیدشان را کاهش دهند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا کشورها قولی مبنی بر همکاری با ایران درخصوص نامه وزیر نفت داده‌اند، تصریح کرد: درخواستی که وزیر نفت مطرح کرده در  اوپک سابقه داشته است. مثالی ذکر می‌کنم، هنگام حمله عراق به کویت صادرات نفت این دو کشور قطع شد و کشورهای دیگر سهم آنها را در بازار گرفتند اما بعد از این‌که عراق و کویت به بازار برگشتند و وضع عادی شد، آنها توانستند به تدریج بازار خود را به دست بیاورند.

عسلی گفت:  بنابراین، این مسئله سابقه تاریخی دارد و ایران هم چیزی غیر این نخواسته که اعضا براساس اساسنامه اوپک همکاری کنند تا منافع کل کشورهای عضو تامین شود.

وی با اشاره به نامه حسین کاظم پور اردبیلی نماینده هیئت عامل ایران در اوپک که به دبیرخانه اوپک ارسال شد، تصریح کرد: در این نامه استراتژی پیشنهادی ایران برای آینده اوپک تشریح شده که قرار شده در ماههای آینده مورد بررسی قرار گیرد. 

مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی با بیان این‌که ایران انتظار ندارد همه درخواستهایش در اجلاس ١٦٧ تحقق یابد، افزود: اساس کار اوپک همکاری همه اعضا بایکدیگر است و همه کشورها برای رسیدن به یک تصمیم باید اجماع داشته باشند اما درخواستهای ایران در این اجلاس مطرح شده و انتظار داریم اعضا در نشست آینده اوپک به آن توجه نشان دهند.

وی با اشاره به تثبیت تولید ٣٠ میلیون بشکه‌ای ظرفیت تولید اوپک و همچنین اضافه تولید ٨٠٠ هزار بشکه‌ای این سازمان، گفت: با توجه به این که سقف تولید ٣٠ میلیون بشکه‌ای اوپک در این جلسه تثبیت شد، بنابراین باید ٨٠٠ هزار بشکه از میزان فعلی کاهش یابد تا به سقف ٣٠ میلیون بشکه برسیم که این میزان سبب تقویت قیمتها می‌شود.  

عسلی تصریح کرد: کشورهایی که از نوامبر گذشته تولیدشان را افزایش داده‌اند باید تولیدشان را کاهش دهند تا به سقف ٣٠ میلیون بشکه برسیم.

مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی با اشاره به مذاکره شرکتهای بزرگ نفتی با وزیر نفت ایران در حاشیه اجلاس ١٦٧ اوپک نیز گفت: بیشتر شرکتهای بزرگ نفتی دنیا غیر از شرکتهای آمریکایی که منع قانونی برای مذاکره با ایران داشتند، با وزیر نفت ایران دیدار داشته و برای حضور در فعالیتهای بالادستی و پایین دستی صنعت نفت ایران بلافاصله بعد از رفع تحریمها ابزار تمایل کردند.

به گزارش شانا، دور روز پیش از برگزاری نشست ١٦٧ اوپک در وین اتریش، ششمین سمینار بین المللی اوپک (١٣ و ١٤ خردادماه) با حضور جمعی از بزرگان صنعت نفت و گاز جهان در کاخ تاریخی هافبورگ اتریش برگزار شد، در روز نخست این نشست زنگنه ریاست یکی از نشستهای تخصصی این سمینار را با عنوان «ثبات بازارهای جهانی نفت خام» بر عهده داشت.

وزیران نفت اوپک دیروز (جمعه، ١٥ خردادماه) در صد و شصت و هفتمین نشست عادی این سازمان بار دیگر تصمیم گرفتند سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه ای این سازمان را همچنان بدون تغییر حفظ کنند.

۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ۰۹:۰۳
تعداد بازدید : ۵۱۶